Moze sa HOP pripojit na jednu skusobnu svorku so zvodom bleskozvodu?
Pavel Horský:
Citace: Jaroslav Ratiborský 15.01.2013, 08:48
Tímto bych minimalizoval možnost zavlečení přepětí do distribuční sítě na minimum a nebylo by nutné zvažovat instalaci svodičů přepětí.
Ach ták. Takže vy se budete starat o síť distributora a instalace zákazníka je vám ukradena?
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec 15.01.2013, 09:41
To je ovšem základní nepochopení problematiky
Já osobně to tak nevidím.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Pavel Horský 15.01.2013, 09:44
instalace zákazníka je vám ukradena?
Ono je to obráceně než vy se vyjadřujete,
můj návrh řešení minimalizuje zavlečení přepětí do sítě a také do el.instalace zákazníka a nejen jednoho ,ale více co jsou na distribuční síť připojeni.
Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Ratiborský 15.01.2013, 10:28
...můj návrh řešení minimalizuje zavlečení přepětí do sítě a také do el.instalace zákazníka a nejen jednoho ,ale více co jsou na distribuční síť připojeni.
To už jsme si tady přece vysvětlovali snad stokrát, v čem se mýlíte, a nemá smysl to dokola opakovat. Ale třeba jste chytřejší než všichni světoví odborníci, kteří přijali řešení podle norem IEC/EN/ČSN 62305.
Podstatné je, že doporučujete řešení v rozporu s platnou legislativou, a tudíž dokud neprokážete nade vši pochybnost, že je lepší, porušujete zákon. Důkazní břemeno přitom leží na vás.
P.S. Doporučil bych vám ke studiu společné stanovisko MPO, ÚNMZ a MMR (nejen) k této problematice, zveřejněné ve Věstníku ÚNMZ č. 1/2013 dne 8.1.2013.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Fuk Tomáš 15.01.2013, 10:46
porušujete zákon. Důkazní břemeno přitom leží na vás.
P.S. Doporučil bych vám ke studiu společné stanovisko MPO, ÚNMZ a MMR (nejen) k této problematice, zveřejněné ve Věstníku ÚNMZ č. 1/2013 dne 8.1.2013.
Já bych to tak černě neviděl,
jen jsem uvedl normy,které jsou platné a umožňují mnou uvedené řešení.
Jinak vámi uvedený text je spíše ke čtení než-li ke studiu ,ale i tak je to zajímavé čtení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana