Moze sa HOP pripojit na jednu skusobnu svorku so zvodom bleskozvodu?

<< < (22/30) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Ratiborský  18.01.2013, 10:30

Některé prosím uveďte.

nenormativní příloha (tj. něco na úrovni beletrie) hovoří jinak,
pak se zcela jistě o normovou odchylku jedná, spíše si připravte nějaký silnější argument, informativní příloha zmizí

Příloha NA v ČSN 33 2000-5-54 ed. 3 je celá informativní včetně NA.12.4.1. tož tak nějak.
Můžete nám v klidu a bez emocí vysvětlit konkrétně proč vám NA.12.2. tak vadí, že ho chcete zrušit, vždyť je to jedna z možností a každý si může vybrat.
A co se týká toho střeliva,raději nekomentuji.

Tož, pokud si skutečně myslíte, že vzdálenost 5m (bez ohledu na délku souběhu, vodivost půdy a pod.) stačí k tomu, abych mohl uzemnění považovat za "izolované",  musíte si holt zopakovat základy fyziky, chemie a matematiky.
Bez emocí mě to ustanovení nijak nevadí, ani mě nevadí jeho uplatnění ve výjmečných případech v průmyslu, ale velice mě vadí váš názor, že je toto možné aplikovat obecně v kdejakém rodiném domu.
Skutečně již nevím, jak bych vám to lépe vysvětlil, snad na příkladu ochran, kdy pro "průmysl" se uvažuje s ochranou živých částí zábranami, jelikož to prostě jinak technicky nejde, zatímco v instalacích pro laiky nejsou zcela jistě zábrany úplně košer, a Vy je chcete uplatňovat i zde.
Já zde mnohokrát také uplatňuji "svůj" pohled na věc, ale na rozdíl od vás se nechám umravnit v okamžiku, kdy zjistím, že jsem přestřelil, zatímco Vy si hudláte pořád svou.

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec  18.01.2013, 09:23

několik dalších norem a legislativních předpisů nařizuje vše pospojit

Uveďte těch několik norem a legislativních předpisů včetně příslušných paragrafů a článků ,které nařizují vše, jak vy uvádíte, spojit.
Bude konečně jasno.

Milan Hudec:
Citace: Fuk Tomáš  18.01.2013, 11:06

Takto formulováno je to samozřejmě blbost a v žádné normě to nenajdete. Zato v 62305-3 najdete, že se propojují jejich zemniče resp. se pro ně dělá společný zemnič, což je něco úplně jiného.
Vy to samozřejmě dobře víte, jen děláte bl....

Ale najdeme, jedná se normativní část 5-54 ed.3 čl.542.4.1.,  který nám ve spojitosti s čl. 411.1. normy 4-41 ed.2 říká zhruba toto:
Pokud chci použít automatické odpojení, pak musím vybudovat místo pospojení, k místu pospojení musím připojit mimo jiné hromosvod a PEN, či společný zemnič.

Maroš Klein:
Citace: Alois Kadlík  18.01.2013, 10:52

Která norma a legislativní předpis nařizuje spojování hromosvodu a PEN vodiče.

62305-3, 6.2.2 a) - ...pripojenie prípojnice vyrovnania potenciálov na uzemňovaciu sústavu...
62305-3, 6.2.4. - ...vodiče PE alebo PEN v sieťach TN sa musia pospájať s LPS buď priamo alebo cez SPD...
62305-3, 6.2.5. - ...vodiče PE alebo PEN v sieťach TN sa musia pospájať s LPS buď priamo alebo cez SPD...

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Ratiborský  18.01.2013, 11:24

Uveďte těch několik norem a legislativních předpisů včetně příslušných paragrafů a článků ,které nařizují vše, jak vy uvádíte, spojit.
Bude konečně jasno.

Něco z norem, viz předchozí př.,  no a pokud půjdeme výš, tak tu máme vyhlášku 268/2009 paragraf 36, poslední odstavec, či paragraf 34, odstavec 6 oné vyhlášky.
Předpokládám, že uznáte skutečnost, že vyhláška ke stavebnímu zákonu má vyšší právní sílu, než informativní článek normy.
Další tah je na vás, ale upozorňuji, abyste moji argumentaci nyní přebil, musíte uvést zákon, se kterým je "moje" vyhláška v rozporu, jsem zvědav :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana