Preco mi drtic odpadu vyhadzuje prudovy chranic ?
Martin H.:
Citace: Martin Hroudný 08.01.2013, 10:50
ochranný vodič - ProtectivE conductor)
Častejšie je to uvádzané takto: Protective Earth
Jiří Schwarz:
Citace: Martin H. 08.01.2013, 12:25
Častejšie je to uvádzané takto: Protective Earth
Jestli ono to nebude znamenat v překladu něco jako "ochranná zem", i když by se to dalo přeložit i jako "zeměkoule".
Teď mi ale napadlo, že netuším od čeho jsou odvozeny zkratky PA nebo PB ;)
IM:
Citace: Jiří Schwarz 08.01.2013, 11:38
To bychom museli být dost "daleko" od bodu rozdělení TN-C na TN-S, v běžném bytě s přípojkou v TN-C bych asi tohle nečekal.
Běžná situace, že při spojení N a PE chránič vypadne při vypnuté L. Výjimkou by mohla být situace, kdy je v bytě vše odpojeno i ze zásuvek a také při vypínání N spolu s L u jisticích prvků např. při opravě.
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Illek 08.01.2013, 14:18
Běžná situace, že při spojení N a PE chránič vypadne při vypnuté L. ...
Samozřejmě.
Ale to je dané zpravidla tím, že se proud vodičem N nějak rozdělí a běží přes Na PE vodič okruhu s vypnutým L přívodem.
Já jsem reagoval na teorii, že je na N vodiči "jiný potenciál" než na PE
Milan Kacer:
Dnes som demontoval drtic a rozobral spodnu cast, kde je zapojena privodna snura.
Zistil som, ze kable pokial ich vidim su ok, ziaden zlomeny alebo predraty alebo pod. Takze problem bude asi niekde "hlbsie".
Co ma ale zaujalo je to, ze po premerani som zistil, ze privodny kabel je zapojeny tak, ze hnedy vodic ide do zasuvky do pravej dierky a modry do lavej, cize vypinac v skutocnosti neprerusuje fazu ale prerusuje nulak.
Takze v skutocnosti po zapojeni do zasuvky a vypinaci v polohe OFF je zapojena faza a PE, preruseny je N.
Myslite, ze bude problem v motore ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana