Ani smrt na stadionu s příznivci ESE nehne?
Pavel Horský:
Citace: Zdenek Rajmont 07.01.2013, 15:02
Nechci tu polemizovat, ale myslím, že se dělá z ochrany před bleskem příliš velká věda.
Když vlezu někomu do domu, rozhodně se před tím nepodívám na střechu, co (a zdali) tam mají za hromosvod.
Do objektu s hromosvodem "práskne" stejně, jako bez něho, když se dívám na statistiky, nevidím v tom rozdíl.
Příroda se krotí dost těžko ...
Co tím chtěl básník říci?
Nemusíme tedy montovat hromosvody, když je to jedno?
Jan Alin:
Předpokládám že tuším co chtěl "básník" říct, jsem podobného názoru. Rozdíl mezi soustavou navrhnutou odborníkem od oka a soustavou počítanou nejlepšími odborníky je pár procent a to se ještě neví na jakou stranu. Hromosvod není zbytečnost, jen jeho realizace je v poslední době příliš "normově přepísmenkovan á" a on to pak nikdo ani nečte a nedělá.
Článek jsem přečetl a jako argumentace proti aktivákům určitě nemůže uspět. Žádný typ hromosvodu neochrání na 100 procent, tudíž i kdyby tam byla soustava klasická, odpovídající posledním poznatkům a předpisům, určitá pravděpodobnos t takového neštěstí by tam stejně byla.
Jsem dost zapřisáhlým odpůrcem aktiváků a udivuje mě, že proti nim vystupují většinou jen ti dole, bez pravomocí a právního zázemí. Ti, kteří by mohli jak finančně, tak právně jít do sporu a něco opravdu změnit mlčí, nebo jen přihlížejí a přikyvují těm co tvrdí že je to špatně, ale nekonají.
A konec konců, loni byl stejně konec světa, tak k čemu vlastně budovat hromosvody. ;)
Miroslav Minařík:
Aktivák je i na našem vesnickém letišti v Krně.
I když z něj občas létám nemám snaho o tom mluvit.
V Krně je toho tolik obráceně jako u správných hnojařů, tak co jeden aktivák na letišti (dabel)
František Šohajda:
Naši bývalí spolubydlící Slováci, to mají v normě uvedeno a povoleno...
Ať mě nikdo nebuší do "hlavy" ,když bydlím na moravsko-slovenském pomezí, že mě udeří hrom více jak slovákům kteří bydlí cca 15 km ode mne !
A to žijeme v EU oba dva národy pospolu !
Mě to připadne :( jako lobby.....když to mají v EU povolené tak proč to není u nás??
Když je to tak nefunkční, proč to EU nezakáže???Nechápu?? :-\
Máme taky jenom jedno máslo ...ne?? to druhé jsme museli přejmenovat!! (zle)
Potom kde je pravda ?! >:D
Wolfgang Marks II:
Přesně tím se zastánci ESE dobře baví, my tady pracujeme řešíme a diskutujeme, ale oni prodávají.
To by se musely zodpovědné úřady a instituce dát do práce a řešit trestní zodpovědnost konkrétní osob za investora, provozovatele, schvalovacího úředníka a revizního technika. Ale v ČR se nenosí dodržování zákonů. Trestní zodpovědnost však vzniká až po mrtvých nebo zraněných bez ohledu na věk.
Co dělá TIČR, IB, ČOI a další instituce, neplatíme je náhodou úplně zbytečně?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana