Ani smrt na stadionu s příznivci ESE nehne?
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Veselý 07.01.2013, 13:13
U nas na AQUAPARKU je instalován aktivák v prostředku arealu.
Nic není platno mé upozrění, že se u nás nesmí používat. Přijede revizák z Hradce a je to OK.
Rozdíl je v tom, že do Aquaparku nebo supermarketu jít nemusím.
Do školy děti chodit musí. Do nemocnice se mohu dostat i proti své vůli...
František Bernard:
A také mnozí návštěvníci výstavy Amper v Letňanech jezdili metrem přes stanici Střížkov, chráněnou ESE.
Milan Hudec:
Jen tak na zamyšlenou, mějme budovu s výdechem klimatizace (komín) chráněnou aktivním jímačem vzdáleným od výdechu řekněme 10m, pokud nebudeme uvažovat "naprosté bezvětří", jistě se stálý vodivý kanál splodin komínu a vstřícný výboj setkají a vytvoří pro blesk jistou cestu právě do komína (nelze porovnávat dobu předstihu vstřícného výboje a dobu "pohybu molekul" splalin/splodin).
Když jsem se coby laik na toto ptal prodejců aktiváků, bylo mě řečeno/naznačeno, že tomu nerozumím a, že aktivní hlavice je spolehlivá za všech okolností, tak nevím :'(
novy1:
Citace: Milan Hudec 07.01.2013, 14:34
Když jsem se coby laik na toto ptal prodejců aktiváků, bylo mě řečeno/naznačeno, že tomu nerozumím a, že aktivní hlavice je spolehlivá za všech okolností, tak nevím :'(
Výskumníci, čo tú hlavicu volakedy vymysleli, už zistili, že je to obyčajná tyč, ale pochopitelne to nemôžu hovoriť. Obchodníci veria svojím výskumníkom, lebo nepoznajú fyzikálné zákony a nikto ich nepresvečí o opaku.
raj:
Nechci tu polemizovat, ale myslím, že se dělá z ochrany před bleskem příliš velká věda.
Když vlezu někomu do domu, rozhodně se před tím nepodívám na střechu, co (a zdali) tam mají za hromosvod.
Do objektu s hromosvodem "práskne" stejně, jako bez něho, když se dívám na statistiky, nevidím v tom rozdíl.
Příroda se krotí dost těžko ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana