Jak přepínat fáze zásuvek pro spotřebiče?
Ján Garaj:
Keď som písal, že môj ideálny tzv. mnou nazývaný hybrid je: dve zásuvky vedľa seba, jedna pomaľovaná tá z FVE a druhá klasika od e-on(čez, alebo iný) a takých mám niekoľko min 3. Prepnem si to kedy chcem. Pán záujemca na začiatku písal a manuálnej obsluhe. To je tá jednoduchá manuálna obsluha. Ale bol som odsúdený za to, že to je treba manuálne prepínať. Tak to čo napísal pán Štemberg(dúfam,že som neskomolil meno) si vyžaduje buď stráviť celý deň sledovaním a prepínaním a veľakrát zbytočným, lebo to aj tak nestihne nikdy včas. Alebo automatiku, alebo naozaj všetko dať tzv e-onu a zobrať si niečo ale to nechcel takto riešiť už v začiatku. To si píšeme stále dokola to isté.
David Hruda:
Pan Štemberg píše, že nemá smysl něco přepínat.
Lukáš Rotrekl:
A jak to tedy je s měřením?:
Dva názory v předchozí diskuzi mluví o tom, že elektroměr zaznamenává pro každou fázi zvlášť, tedy pokud po jedné fázi teče z domu (FVE) do sítě 4kW a po dalších dvou do domu 2kW na každé, tak mě naskakuje počítadlo výroby o 4kWh (a to stejné zelený bonus) za hodinu a počítadlo spotřeby o 4kWh za hodinu.
Ekonomicky spotřebovávám 4kW * 4,5Kč/kWh a prodávám 4kW po 6 (5+1) Kč čili jsem v plusu 6Kč.
Poslední názor mluví o tom, že je to jedno, čili ve stejném případě mě nenaskakuje žádné počítadlo na elektroměru, ale jen elektroměr zeleného bonusu, takže zjednodušeně jsem 4x5 v plusu 20Kč.
Poznámky pro šťouraly:
- značně jsem to zjednodušil
- uvažuju cena spotřebované kWh 4,5Kč, cena za prodanou energii do sítě 1Kč, cena za výrobu FVE (zelený bonus) 5Kč.
- zjednodušuji to o položky uvedené výše v diskuzi - poplatky za fakturaci a podobný sr***.
- Jen mě zajímá jak to je, ideálně něčím podloženo - např. dokumentem čezu s touto metodikou...
Závěr z tohoto by měl být: v 1. případě má smysl tlačit spotřebu na fázi s FVE
v 2. případě je celé toto vlákno o ničem (resp. o tom, že původní dotaz je o ničem)
Ján Garaj:
Citace: Ján Garaj 05.01.2013, 21:22
alebo naozaj všetko dať tzv e-onu a zobrať si niečo ale to nechcel takto riešiť už v začiatku. To si píšeme stále dokola to isté . Pán Lukáš Rotrekl. Keď to napíšem ja - viď váš bod 2. dostanem mínus, ako v škole. Asi som v mínuse u niekoho. Tak o čom to je? Naozaj toto vlákno je o nesmrtelnosti chrústa.
dolac:
Citace: Lukáš Rotrekl 05.01.2013, 22:40
A jak to tedy je s měřením?:
Poslední názor mluví o tom, že je to jedno, čili ve stejném případě mě nenaskakuje žádné počítadlo na elektroměru, ale jen elektroměr zeleného bonusu, takže zjednodušeně jsem 4x5 v plusu 20Kč.
Samozrejme, že p. Štemberg má pravdu a tak ako píšete dole, "celé toto vlákno je o ničem (resp. o tom, že původní dotaz je o ničem)"
4Q. elektromer samozrejme počíta výkon v každej fáze zvlášť, ale ten sa následne sčítava zo všetkých 3 fáz do jedného registra. Neviem o tom že by existovali registre pre elektr. prácu po fázach. Po fázach existujú napr. registre prúdu napätí a pod., tie vám však nič o dodanej, resp. odobranej elektrine nepovedia.
To Garaj: nepochopil ste správne príspevok p. Štemberga.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana