Kolik byste zapojili PC na jeden okruh 16A ?

<< < (9/10) > >>

Robert Jedek:
Citace: Milan Hudec  27.12.2012, 10:58

Jak proud pozná, že kabelem 5x2,5 napájí pixlu s jističi s vývody k jednotl. zásuvkám kabely 3x2,5, či jsou přímo z toho kabelu 5x2,5 napájeny zásuvky?

Pokud napájí pixlu s jističi, tak nulový nebo PEN vodič nebude 2.5-ka.

Milan Hudec:
Citace: Robert Jedek  27.12.2012, 12:17

Pokud napájí pixlu s jističi, tak nulový nebo PEN vodič nebude 2.5-ka.

Proč by nulový nemohl být 2,5?

Robert Jedek:
Citace: Milan Hudec  27.12.2012, 12:44

Proč by nulový nemohl být 2,5?

Předpokládejme, že kabelem 5x2,5 budeme napájet rozvodnici o třech jističích B16/1, i když vím, že Vy to za rozvodnici (rozvaděč) nepovažujete.

Každý z těchto jističů bude z jedné fáze napájet hnízdo počítačových sestav, kdy proud fázovým vodičem nepřesáhne 16A.

Jste si jist, že nemůže docházet k přetížení nulového vodiče přívodu rozvodnice? Já ne.

Milan Hudec:
Citace: Robert Jedek  27.12.2012, 13:14

Předpokládejme, že kabelem 5x2,5 budeme napájet rozvodnici o třech jističích B16/1, i když vím, že Vy to za rozvodnici (rozvaděč) nepovažujete.

Každý z těchto jističů bude z jedné fáze napájet hnízdo počítačových sestav, kdy proud fázovým vodičem nepřesáhne 16A.

Jste si jist, že nemůže docházet k přetížení nulového vodiče přívodu rozvodnice? Já ne.

Ale kolego, s vámi já souhlasím, jen v té normě je to tak popsané, že onen příklad s 5x2,5 pro napájení tří jističů by byl v zásadě v pořádku, ale bez oněch třech jističů špatně.

Co se týká středního vodiče,jedno z řešení je do něho strčit pól 4p jističe.

Radim Blaťák:
Citace: Jiří Schwarz  27.12.2012, 11:14

Proudu to asi bude jedno.
Ale jako uživateli by mi nebylo jedno, že kvůli nějaké závadě "v jednom bodu" mě místo části se závadou vypadlo úplně všechno!
Asi dnes te technika na takové úrovni, že těch výpadků jednotlivých okruhů je naprosté minimum a tak se některé věci "neřeší"Určitě má pan projektant "kulaté razítko člena ČKAIT",  možné se bude chtít i soudit, protože jsem mu zkritizoval jeho "sqělé řešení" a on to cítí jako špinění jeho dobrého jména...
I takové EGOisty už jsem potkal!

Přesně tak, z pohledu uživatele je to nepraktické a myslím, že i nelogické.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana