Je tento pohyblivý přívod v souladu s normou?
Jirka Š. Svejkovský:
To já taky. U prodlužováků o této délce očekávám navíjení na buben a integrovanou tepelnou pojistku. Je to sice o pár stovek dražší, ale mám jistotu, že mi neshoří a nefláká se mi to po celé místnosti.
Miroslav Minařík:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 24.12.2012, 12:28
To já taky. U prodlužováků o této délce očekávám navíjení na buben a integrovanou tepelnou pojistku. Je to sice o pár stovek dražší, ale mám jistotu, že mi neshoří a nefláká se mi to po celé místnosti.
Tento paskvil se dá používat.
Pokud dodržíte návod výrobce.
Tedy:
Zatížíte přívod předepsaným maximálním zatíženímNeporušíte plastovou zábranu a nezapojíte spotřebič třídy I.
Tento prodlužovák používáme k napájení kamery již dva roky OK.
Jenže:
Pokud někdo vycvakne kombinačkami zábranu a zapojí na tento prodlužovák olejový radiátor, tak se ohřeje hned dvakrát. Možná to nikoho nezabije a možná to nepodpálí dům.
Jiří Schwarz:
...české technické normy obsahují osvědčená řešení...
Přemýšlím, jestli bych dokázal najít nějaký argument s "vyšší váhou" v nějakém zákoně, třeba nějaké tvrzení, že se nesmí používat něco, co by nejen v "prodávaném stavu", ale i po nějaké drobné úpravě mohlo být smrtelně nebezpečné.
Ale dnes je lpeší těšit se na "smaženého kapra", než se vrtat z normách a zákonech
Jan Kostelný:
Tak ono dle mého selského rozumu, pokud nějakým způsobem odstraním tu plastovou zábranu, je to to samé, jako bych odstranil celou tuto zástrčku a dal tam takovou, která mi umožní připojit spotřebič tř. och. I (bez dalšího zásahu na samotné zástrčce a pod.). Čili se v této chvíli stává ze mě výrobce se vším všudy.
Milan Hudec:
Nese to znaky klamání spotřebitele, laik neví kolik drátů má m4t jaká prodlužka tak prostě odlomí to cn překáží
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana