Je tento pohyblivý přívod v souladu s normou?

(1/3) > >>

Jan Kostelný:
Chci se zeptat odborníků, jestli je takováto prodlužka v pořádku. Narazil jsem na ní v letáku Makro platném 26.12-31.12.2012. Jedná se dle popisu o pohyblivý přívod 2*1mm a na obrázku je vidět plastový ochraný kolík. Chci se ujistit, že jsem si špatně nevyložil normu, nebo je to šmejd.

Miroslav Minařík:
Citace: Kostelný  24.12.2012, 10:06

Chci se zeptat odborníků, jestli je takováto prodlužka v pořádku. Narazil jsem na ní v letáku Makro platném 26.12-31.12.2012. Jedná se dle popisu o pohyblivý přívod 2*1mm a na obrázku je vidět plastový ochraný kolík. Chci se ujistit, že jsem si špatně nevyložil normu, nebo je to šmejd.

To se zde řešilo před třemi roky.
Je to šmejd v souladu s normou.

Jan Kostelný:
V publikaci kterou vydal Solid Team Olomouc je u normy ČSN 34 0350 ed.2 uveden požadavek: "Dvoužilový pohyblivý přívod musí být proveden tak, že na jednom konci je neoddělitelně připojena vidlice pro předměty třídy ochrany II a na druhém konci neoddělitelně připojená pohyblivá zásuvka (nástrčka) v provedení neumožňujícím připojení jiného předmětu než předmětu třídy ochrany II." Podle mě to tento paskvil nesplňuje, ale nemám doma tuto ČSN a ani si ji dnes na Štědrý den nemám kde půjčit, abych si ověřil jestli se toto tvrzení v normě nachází, nebo to autor uvedl pouze jako doporučení. Doufám že jsem tím nezpůsobil nějakou komplikaci fy Solid Team, za což se předem případně omlouvám.

Jirka Š. Svejkovský:
Jestli dobře vidím, tak mezi umělým kolíkem PE a okrajem je hrazdička, která znemožní zasunutí vidlice třídy I.

Jan Kostelný:
Aha, máte pravdu pane kolego, toho jsem si nevšiml. Tím se samozřejmě vše vysvětluje a  (poklona)  za upozornění a za ochotu. Stejně jí ale dále řadím do nepoužitelných pro mne.  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana