Co vše může způsobovat vybavování jističe?

<< < (8/9) > >>

Stanislav Selič:
Citace: Milan Hudec  18.12.2012, 16:32

Stav.
samostatný okruh v koupelně jištěný jističem B16/1, TN-C, paneláková klasika.
Při zapnutí fénu na první stupeň, tj. přes diodu jistič padá, u ostatních zásuvek v bytě nikoli, stejně tak drží při plném výkonu fénu, zkoušel jsem to s jiným fénem a situace se opakovala, pomohla výměna jističe za D, céčko padalo také. před elektroměrem na chodbě je instalovaný jistič C 25/1. Hodnota smyčky v zásuvce jd 0,6 Ohm, napétí 241V. Nenapadá někoho nějaká teorie jevu? Jen pro pořádek uvedu, že jistič jsem vrátil ten původní s charakteristik ou B.

Možná prasklý hliníkový drát, klidně někde v izolaci centimetr za oholením. Těchto věcí jsem poslední dobou pár dělal. Pokud je tam měď, zkontrolovat všechny spoje, rozebrat a znovu zapojit.  Už jsem našel důvod, kdy dotažení spojů bylo OK, ale drát držel uvnitř jen na kousíčku. Další důvod: prasklé pouzdro jističe kam se umísťuje vodič po dotažení, aneb kvalita nade vše. Nakonec to vyhořelo a až pak jsem to našel. Fungovalo to tak, že většinou to jelo bez problémů, méněkrát jistič vypadával. Kdyby to pkmohlo, rád jsem posloužil.

Martin Kurka:
Citace: Jiří Schwarz  20.12.2012, 23:20

To by mě zajímalo jestli je tam nějaký vliv při souběhu nebo jestli tam hlavní vliv je DC magnetické pole jednoho jističe (přímotop),  ovlivňující funkci magnetické spouště druhého jističe (zásuvka pro fén).

Jestli jsou sousední jističe různých typů (výrobců),  pak je možné, že se jejich otevřené magnetické obvody koukají na sebe "otevřenýma tlamama" a je mezi nimi (přes dvě plastové bočnice) poměrně těsná vzájemná indukčnost.
Ale většinou jsou proudové cívky svisle a "otevřené tlamy" se koukají stejným směrem pantama v dotyku "líčko na líčko". Takže tam vzájemná vazba je i u shodných typů jističů.

P.S. Copak je to za Hung ČChang Čhejtajbl přímotop? AEG, Serncor?

Milan Hudec:
Citace: Martin Kurka  21.12.2012, 10:05

P.S. Copak je to za Hung ČChang Čhejtajbl přímotop? AEG, Serncor?

Hyundai
Ještě jednou vám p. Kurka mnohokrát  (poklona) , bez vás bych na to nepřišel (jednicka) (jednicka) (jednicka)

Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec  20.12.2012, 23:07

Přepólována vidlice přímotopu a je po problému...
A ten půlpřímotop Hnůjdej je taky přesdiodový?

Milan Hudec:
Citace: Fuk Tomáš  21.12.2012, 10:55

A ten půlpřímotop Hnůjdej je taky přesdiodový?

Také, má dvě diody paralelně ve stejném směru

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana