Kde se v paneláku spojují nul. vodiče u sv.okruhu pokud nejsou krabičky?

(1/3) > >>

jáchimm:
Poradí mi někdo, kde by mohl být ještě spojen nulovací vodič u světelného okruhu? Hledal jsem u jističů (PLky),  pod vypínačem i u svítidla. Nikde žádná krabice. Je možné, že by byl nulovací vodič spojen někde v panelu? Jde o klasický případ, kdy nesvítí světlo v obyváku, přičemž fáze je funkční.

Milan Hudec:
20 cm nad podlahou kolmo pod vipinačem bude krabice

František Šohajda:
Jak v jakém panelovém domě.....?
Někdy bývají krabice ,ale na nich je 5 cm malty....nebo to bývá spojeno nak kuch. linkou.....
Ale jsou i jiné modely instalace.....
Za mladých let jsme v panelácích myslím označení T6 nebo tak nějak, tahali vodiče kolem zárubní bez trubek, jen vodiče holé AY.....pak se  to mělo zabetonovat... ..pokud někdo dával prahy, musel se navrtat !
jinak jsem to tahal sousedovi od spoda přes vrchní byt......světla...takže když někdo nahoře vrtal, dole v bytě nešlo světlo....... ;D ;D

(Holt ,tak nás to učili mistři...... :()

Milan Hudec:
Paneláků jsem prolezl celkem dost a pokud se jednalo o světlo na stropu v pokojích vždy tan byla krabice s výjimkou posledního světla okruhu, tam se jen vypínačem přerušil jeden z vodičů, mnohdy PEN, to může ménězkušeného mást, naměří na objímce fázi a hledá přerušený PEN, přitom je mnohdy vadný jen vypínač

Jan Alin:
U nás jsou takřka neviditelné krabičky cca 10 cm pod stropem pod vrstvou omítky a dokonce osově nesouhlasí ani s vypínačem, ani se světlem. Není to abnormalita mého bytu, je to i v ostatních ve stoupačce. Místo přerušení lze nalézt, ale způsob vhodný pro laika neznám. Pozval bych dobrého elektrikáře.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana