|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 06.12.2012, 21:49 » |
|
Při použití chrániče 100mA je poruchový proud 0.5A (5xIdeltaN). To odpovídá odporu uzemnění 460 Ohm. To zvládne i dřevěný kolík.
Já bych na to šel trochu více "pesimisticky" a chtěl bych, aby "vypadlo" už dříve, pokud budeme počítat s výše uvedeným proudem 0,5A chtěl bych tam mít maximální dotykové napětí 50V takže do 100 Ohmů, což by také neměl být problém. A teď do mě a rozcupujte mě moji myšlenku argumenty!
|
|
|
Zaznamenáno
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 07.12.2012, 07:13 » |
|
je rozumne, vytvoriť TT sieť v garáži vzdialenej asi 30m. Vraj by uzemnit PEN nemalo robiť problém, ale neviem.
Pozor na terminologii. Pokud tam bude síť TT, nemůže tam být vodič PEN. V síti TT se vedou od zdroje jen pracovní vodiče (L a N), PE se s nimi nepřivádí, ale využívá se "místní uzemnění". Samozřejmě ho můžeme označit jako PE (Protective Earth, ochranná zem).
|
|
|
Zaznamenáno
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Juraj Hámorský

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 07.12.2012, 11:52 » |
|
nepomylil som si terminologiu, len som to blbo napísal  Chce som tym povedat, že vraj by nemalo byt problem mať TN-C v garáži to rozdeliť na TN-S a PEN uzemniť. Alebo vytvoriť TT a uzemnit PE. Predpoklad je že tam bude 3F. zasuvka na 16A, 2x B16 na zásuvky, B10 na dve neonky a B10 na dve garažové brány. samozrejme prúdovy chranic, mimo brany, aby nevypadlo otvaranie v pripade zhodenia chranica . HL istič B20 rozmyšlal som nad použitím ističov s vypínaním aj N ale to ešte neviem.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|