Do jakeho vykonu bude fungovat přepínání napájení ze sítě a měniče pomoci rele ?
Daniel Hudzík:
Citace: Krejci Jan 100 06.12.2012, 12:21
Pokusil jsem se stvorit dalsi schema. Omlouvam se, ze neni presne podle zvyklosti, ale pro nazornost orientaci v problemu je myslim vyhovujici. Dle meho nazoru nikdy nedojde k propojeni site a menice, 4 kontakty rele tri by zatez baterka-menic meli take unest.... H
Kolko si myslite, ze usetrite vyvojom vlastneho zariadenia, kolko vas budu stat odpalene rele a menice (a verte mi ze nieco odpalite) v porovnani s nakupom hotoveho odskusaneho prepinaca, ktory je "plug & play" (zapojim a ide, nestaram sa co sa v nom deje, ale funguje)
Milan Hudec:
Jen bych dodal, že uvedená rezerva výkonu možná pro zatížené čerpadlo nebude stačit
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 06.12.2012, 16:41
Jen bych dodal, že uvedená rezerva výkonu možná pro zatížené čerpadlo nebude stačit
Ono trochu záleží na rozběhu čerpadla a měniče...
Jakou máš zkušenost s paralelním provozem kontaktů?
Já dost špatné. Spínání jak kdy, tak je to závislé na druhu zátěže, ale při vypínání se dříve nebo později jeden kontakt upálí, protože vypne "poslední" a pak přijde na řadu další, ten odejde ještě o něco rychleji...
Krejci Jan 100:
Takhle to tedy bude lepsi?? Jak mohu zpozdi rele oproti pritahu??
Krejci Jan 100:
Citace: Daniel Hudzík 06.12.2012, 14:00
Kolko si myslite, ze usetrite vyvojom vlastneho zariadenia, kolko vas budu stat odpalene rele a menice (a verte mi ze nieco odpalite) v porovnani s nakupom hotoveho odskusaneho prepinaca, ktory je "plug & play" (zapojim a ide, nestaram sa co sa v nom deje, ale funguje)
Neni to o usetreni, ale o radosti z toho, ze to bude fungovat a ze si neco v dnesni dobe mohu udelat sam, i kdyz ?
4x rele i s paticema jsem koupil za 150 Kc. Docela kvalitni menic 300W za 1000Kc, baterku za 1000 Kc krabici, nabijecku s udrzovacim proudem, kabely a pevne nervy uz mam, takze uspora cca.. 2000 Kc..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana