kolejník
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 04.12.2012, 10:37 » |
|
Mám 15let praxe v oboru, střední průmyslovku elektro. Chtěl bych se víc věnovat problematice hromosvodů(na úroveň projekce). Poradíte?
|
|
|
|
|
|
|
Hájek Jaroslav
|
|
« Odpověď #3 kdy: 04.12.2012, 14:39 » |
|
A co když chce tazatel projektovat aktivní hromosvody? Pak asi nepotřebuje nic ze jmenovaného, ne? A co když ne ?
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #4 kdy: 04.12.2012, 14:44 » |
|
Pak bych ještě doporučoval sehnat si pár projektových dokumentací na studium. Dle těchto dokumentací si pak uděláte jasno, co je v nich špatně, co by bylo třeba doplnit, vylepšit v čem se oproti studijním dokumentacím zlepšit, zdokonalit.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #7 kdy: 04.12.2012, 15:09 » |
|
Mirku, kvůli prachům dnes udělají lidé vše co zákazníkovi na očích vidí. Mám takové týpky ve svém rajonu.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #10 kdy: 04.12.2012, 17:24 » |
|
Existuje tzv. Hromosvodářské centrum.....ta m se naučíte max. co potřebujete ! 3W.kniska.eu .....
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #15 kdy: 04.12.2012, 21:01 » |
|
Tak taky něco přidám. ....
Já taky - než někdo začne něco projektovat, měl by si pořádně vyzkoušet jak se to dělá. Namalovat něco "krásně podle normy" je skvělé, ale pro montéry je to někdy důvod k velké zlosti... A to není jen u hromosvodů - vymyslet něco, aby to nestálo zbytečně moc, dostatečně dobře fungovalo, dobře montovalo a aby s tím byl spokojen ten, pro koho to je určené, to je "práce pana projektanta"!
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #17 kdy: 04.12.2012, 21:24 » |
|
Já taky - než někdo začne něco projektovat, měl by si pořádně vyzkoušet jak se to dělá. Namalovat něco "krásně podle normy" je skvělé, ale pro montéry je to někdy důvod k velké zlosti... A to není jen u hromosvodů - vymyslet něco, aby to nestálo zbytečně moc, dostatečně dobře fungovalo, dobře montovalo a aby s tím byl spokojen ten, pro koho to je určené, to je "práce pana projektanta"!
Ano, projektant by měl fungovat podobně jako zkušená bordelmamá, a neposílat třebas černocha za Asiatkou
|
|
|
|