Je vhodné provést propojení hlavního přívodu v krabici pod omítkou?
Ondra Kozzel:
Na starém statku, který jsem zakoupili, je nedávno provedá fasáda. Hlvní přívody se dávaly nové od elektroměrné skříně k domovnímu rozvaděči v chodbě (CYKY 4x6). Z nějakého důvodu jsou na fasádě dvě kkrabice, zakryté víčkem, kde jsou vodiče přerušeny a propojeny pomocí věnečku. Teď provádím kompletní rekontstrukci elektroinstala ce v domě (uvnitř) a rád bych se nevzhledných krabiček na fasádě zbavil. Doporučujete ( tedy spíš nedoporučujete) všechny svorky dotáhnout a přeštukovat? Vím, že se správně mám ke každému spoji dostat, ale jak se bere to, že bude krabice pod štukem? Je to možné, není?
Samozřejmně se mi neche sekat do nové fasády a tahat novou CYKYnu od elektroměru, jen proto, že je na dvou místech napojována.
Vít Rotrekl:
Asi bych udelal klasickou smrstovaci spojku a tu c klidu zastukoval. Nejake to bourani bude (vysekani krabicek), ale bude to asi nejlepsi reseni.
Ondra Kozzel:
Jj, jasné, se sekáním krabiček se určo počítá, ale rozmlátit 30m nové fasády se mi nechtělo. S tou smrštovaćkou je to dobrej nápad. ještě to možná celé obalit samovulkanizač ní páskou a byl by klid :)
Zdenek Hejčl:
Asi by bylo lepší dát gelovou spojku. Ta obsahuje správné svorky. ;)
Zaštukovat je prasárna, kdo si vzpomene za pár let při problému s přívodem, že je tam krabice s věnečkem?
Milan Hudec:
Nedávno jsem viděl spojku vodičů 4mm provedenou na zátorku po 50 letech provozu, byla jak nová
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana