Jak správně instalovat zásuvky na stoly v průmyslu ?

<< < (2/5) > >>

Vít Rotrekl:
Citace: Pavel Horský  25.11.2012, 12:23

Nevím zda se do průmyslu hodí zásuvky a spínače v krytí IP20.......... .......

Hmm, zásuvky s clonkami mají IP 40...,  ale u zásuvek bez clonek tato informace v katalogu ABB na internetu chybí, ale pravděpodobně budou mít IP20

Lukáš Rotrekl:
Citace: Milan Hudec  25.11.2012, 12:36

Co je to ten protokol vnějších vlivů?

Víte co je Yeti? Taky o něm všichni slyšeli, ale ještě ho nikdy nikdo neviděl  ;D

Ale dokud na to orgány státní moci budou *****,  tak se to nezlepší. Nebo mě někdo dokáže vysvětlit, jak je možné povolit (stavební řízení) benzinku bez protokolu o určení vnějších vlivů, bez projektu elektro, bez managementu rizika, ....... To ale odbočujeme.... Proč se na mě projektanti stavaří dívají jako na cvoka, když jim odevzdávám projekt na RD pro stavební povolení, kde udělám protokol o určení vnějších vlivů (skoro by být nemusel),  management rizika, výpočet HDV a vývodu z elektroměráku do domu, ...... Proč prej to tam dávám....

Ižák Ctibor:
Hmm, zásuvky s clonkami mají IP 40...,  ale u zásuvek bez clonek tato informace v katalogu ABB na internetu chybí, ale pravděpodobně budou mít IP20

Neviem, či som správne pochopil pojem (zásuvky s clonkami).
Asi som vo veľkom omyle, ale doteraz som si myslel,  že tie zásuvky s  clonkamy sú len ako detská ochrana čo nahradzuje bývalé štuple do zásuviek. Mám v tejto oblasti doteraz ešte veľké medzery. (Za čo sa trochu hanbím) :-[
Myslím si, že ,keby to bola detská ochrana použitá v priemysle by bola zbytočná.
Môžete mi to upresniť?

Jaroslav Hasala:
Bude záležet na způsobu použití. Pro některé využití bude toto řešení dostatečné.
I když pro průmysl bych předpokládál krytí alespoň IP44 a také bych měl určité výhrady k mechanické odolnosti - parapetní žlaby mají při hrubším zacházení tendenci k "rozkladu".
Již jsem se s tímto řešením setkal a po nějaké době používání to nevypadalo moc dobře, muselo se to upravovat.

Jan Skryty:
... zkušeností mám málo a proto se obracím na odborníky kteří mají mnohem větší zkušenosti než já. To foto je ilustrační jak bych si to představoval já s tím rozdílem že vypínače na světla by byli jinde než v tom parapetním kanálu ale přívod k těm vypínačům by byl z toho kanálu ale nevím co na to revizní technik jestli by to tak vyhovovalo ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana