Je v poriadku, keď sa stmievateľná lampa po výpadku napájania naplno rozsvieti?
Martin H.:
Mám žiarivkovú lampu s predradníkmi Helvar iDim ovládanú tlačítkami. Všetko funguje ako má, len po prerušení a obnovení napájania sa lampa rozsvieti na 100%. To mi nevyhovuje. Ak by som bol na dovolenke a na chvíľu by vypli prúd, obývačka by svietila celé dni a noci ako Las Vegas.
Asi sa obrátim na výrobcu, ale vopred sa chcem spýtať, cí mám aj nejaké argumenty, napr. článok z normy.
Vít Rotrekl:
Nejsem si jistej, ale myslim, ze je standartni jev. Tedy, ale az po tom co se zmackne tlacitko na roznuti. Asi se pri ztrate napajeni vymaze "ulozena" informace o tom na kolik by se svetlo melo rozsvit.
Stejne se chovaji i levna svitidla se senzorem. Pri obnove napajeni se svetlo zapne a sviti nastaveny cas i kdyz je svetlo a nemelo by se roznoit
Radek Červený:
Tímto jevem trpí všechny elektronické stmívatelné předřadníky s funkcí Tousch Dim, tedy stmívání tlačítkem. Je to i u značkových výrobců.
Jenom mě nikdy nenapadlo se pídit proč, tak se zájmem budu sledovat toto vlákno.
Martin H.:
Citace: Vít Rotrekl 21.11.2012, 14:53
Nejsem si jistej, ale myslim, ze je standartni jev. Tedy, ale az po tom co se zmackne tlacitko na roznuti. Asi se pri ztrate napajeni vymaze "ulozena" informace o tom na kolik by se svetlo melo rozsvit.
To som nemyslel. Musím teda upresniť, že lampa sa sama rozsvieti.
Petr Doležal:
Safra, kdyby to tak šlo napasovat na stroje, že se nesmí po obnově napětí rozběhnout. :'(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana