Jak je možné snížit napětí na jedné fázi 400VAC na napětí 8 VAC?

<< < (5/5)

xMichal:
Nedalo mi to a trosku jsem procetl dokumentaci. V zarizeni je 16bitovy prevodnik, fabricky zkalibrovan do rozsahu 0-9999 pomoci konstanty kterou se merena hodnota 0-65535 nasobi. Presnost udavana vyrobcem je 10 dilku 0, 10 rozsah a 10 nelinearita (nevim jak to presne vyrobce mysli, ale znamena to moznost absolutni chyby bud 20, nebo 30 dilku).Pokud ma prevodnik linearitu kalibrovanou ve prostred rozsahu, muze to znamenat ze nejvetsi chyba bude ve 25% a 75%. Pri mereni 400V=8000 dilku je 30 dilku 1,5V, a pozadovany rozsah 4% je 16V. To je chyba mereni skoro 11% Dale je tam jeste druha zobrazovaci rovnice jiz ve tvaru klasicke primky y=Ax+B kde x je pocet dilku namereny po prepoctu kalibraci a y zobrazena hodnota. Cele toto zpracovani zavani vkladanim ruznych zaokrouhlovaci ch chyb. Asi bych postupoval nasledovne: Prvni kalibracni konstantu vyradil  a dale pracoval se surovou hodnotou 0-65535. Vytvoril pristrojovy zesilovac s vhodnym delicem napr 1:50 s rozumnou vstupni impedanci (kohmy az stovky kohmu). Podle toho zda je pozadovano mereni spickove hodnoty, stredni ci efektivni bych dale radil pristrojovy usmernovac, kvadrator pro vypocet efektivni hodnoty, filtr atd. a nazaver zesilovac s potlacenou nulou ktery by daval pro rozdsah napr 300 - 500V vystup 0-10V Nasledne bych proved Kalibraci a dopocital koeficienty do zobrazovaci rovnice (vypadala by asi takto y=0,00305*x+300)  Cele by se to dalo napajet z mereneho napeti a tak neresit odelovani od cehokoliv jineho, vstup prevodniku je galvanicky oddelen.

maratkall:

Je třeba vzít v úvahu, že při snížení monitorovaného napětí na 8 V, se změny napětí
zmenší také 50× .

[/quote]
ano, počítám s ubytkem napětí po usměrnění. takže bychom se měli dostat na hodnotu kolem 6 - 7VDC

ACEOF ACES:
Citace: maratkall  21.11.2012, 10:40

Jak je možné snížit napětí na jedné fázi 400VAC na napětí 8 VAC?
Metoda transformátore m je drahá, představoval jsem si koupit par odporu a pomoci ohmova zakona snížit toto napětí když proud je zhruba 1 A, ovšem po instalaci odporu se napětí nezmenšilo.
Nevíte proč a jak to napravit?

Citace: maratkall  21.11.2012, 19:20

toto napětí potřebuji snížit pro použítí A/D převodníku u kterého je na vstupu 1 - 10 V, potřebuji pouze toto napětí monitorovat na dálku proto jsem volil metodu odporů.

Citace: maratkall  24.11.2012, 17:50

Co se týče převodníku se vstupem 400VAC, nedokážu si představit cenu pokud tento co mám stojí 4 500,- ( http://www.papouch.com/cz/shop/product/ad4eth-merici-prevodnik-s-ethernetem/ )

(poklona)  všem co přispěli radou, pomalu začínám uvažovat o tom transformátoru .

ano, 400V proti zemi, napětí je kolísavé, maximálně však svojí hodnotu mění o 4 %.

Citace: maratkall  25.11.2012, 10:03

Je třeba vzít v úvahu, že při snížení monitorovaného napětí na 8 V, se změny napětí
zmenší také 50× .

ano, počítám s ubytkem napětí po usměrnění. takže bychom se měli dostat na hodnotu kolem 6 - 7VDC

Fuk Tomáš:
Citace: maratkall  21.11.2012, 19:20

toto napětí potřebuji snížit pro použítí A/D převodníku u kterého je na vstupu 1 - 10 V, potřebuji pouze toto napětí monitorovat na dálku proto jsem volil metodu odporů.

Co to je, monitorovat? To je měřit s přesností 20%,  nebo kolik? Nestačil by vám optron (s dostatečnou elektrickou pevností)?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana