Proč mi vysavač 1500W shazuje 6A jistič?

(1/4) > >>

MildaGSXR:
V garáži dodavatel stavby připravil zásuvku spínanou HDO pro přímotop a je jištěna  PL7-B6/1N, topení cca 1800W bez problémů, ale vysavač mi s 1500W shazuje jistič.

Divné je, že mi spadl i při zapnuté dobíječce na akušroubovák,
když jsem položil aku do kolíbky.
Ten vysavač nejde ani zapnout, hned to padá.

Moderátor: Původní otázka zněla: Jaký jistič pro přímotop v dřevostavbě? Nač se tazatel vlastně vůbec neptá.  (norm)

Vít Rotrekl:
A kam pada? A uz dopadl? :D

Jinak. Topeni s prikonem 1,8kw ma proud cca 7,2A. Pri rozbehu nebude nijak zavratne vetsi a jistic to v klidu udrzi.
Kdezto vysavac bude mit rozbehovy proud cca 5x(cislo streleny z hlavy) nez je jmenovity, takze proto jistic vypadne.
Nicmene proc vypadava pri zapnuti AKu nabijecky je zahadou.

PS: Kterej chytrej projektant dal 6A jisic pro topeni 1,8kw? Povesit za kule do pruvanu.

Martin H.:
Citace: Vít Rotrekl  20.11.2012, 12:08

PS: Kterej chytrej projektant dal 6A jisic pro topeni 1,8kw? Povesit za kule do pruvanu.

Len chcem doplniť, že sa to dá ešte napraviť. Ak elektrikár skontroluje kábel a odmerá impedanciu, môže z toho ešte byť 10, 13 alebo 16 A alebo aspoň C miesto B.

MildaGSXR:
RD Rýmařov  >:(¨je pravda, že původně chtěli svůj přímotop do garáže 23 m2 a nevím kolik bylo W v projektu, myslím Ecoflex150,

a mám přípravu prodloužení zásuvky o cca 3 m pro jiné umístění přímotopu
může tento "slepý" vodič  připojený k zásuvce ovlivnit chování jističe ?

Daniel Hudzík:
Citace: Vít Rotrekl  20.11.2012, 12:08

Podobny, aky je schopny namalovat centralny RCD 30mA pre serverovnu:)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana