Proč mi vysavač 1500W shazuje 6A jistič?
MildaGSXR:
Citace: Lukáš Rotrekl 20.11.2012, 20:25
Pozvat si elektrikáře, dát mu k nahlédnutí projekt, prokonzultovat co s tím, nechat elektrikáře udělat, zaplatit elektrikáři... .
bez urážky, posledním příspěvkem jste projevil dostatečnou neznalost k tomu, aby jsme vám dále radili, jak se v tom šťourat. Jestli se nepletu, tak RD Rýmařov dělá dřevostavby, tam by pokusnění mohlo být docela drahé......, pokud chcete pokračovat svépomocí , doporučil bych snad jen nachystat hodně špekáčků a nějaký lahváč na chladné místo mimo dům spolu s nějakými klacky na opékání...
Bez urážky Rýmařovu jsem zaplatil 7 místnou částku , což by dle mého názoru mohlo stačit na to, abych neplatil dalšího elektrikáře, jako např. připojení domu , kdy po půl hodině prohlížení parcely prohlásil " Dneska mi dáte 4 stovky, zítra si přivezu kabel a zapojíme to " :-(
Hájek Jaroslav:
Citace: Miloš Koněrza 21.11.2012, 06:33
Jestli se nepletu stykač spíná na základě povelu HDO onu zásuvku pro přímotop.
Mělo by to tak být. Je to pouze ovládací obvod a proto je jištěný 6A. Ovšem aby to mělo smysl, musí být na pracovní kontakty (spínací) stykače připojen napájecí kabel od rozvaděče, samostatně jištěný (např. 16A/B), a ze stykače musí tento kabel pokračovat na spotřebič, zásuvku ap. Stykač napájení spotřebiče vypíná a zapíná podle povelů HDO. Možná vám chybí kabel ze stykače ke spotřebiči.
Lukáš Rotrekl:
Citace: Miloš Koněrza 21.11.2012, 06:35
Bez urážky Rýmařovu jsem zaplatil 7 místnou částku , což by dle mého názoru mohlo stačit na to, abych neplatil dalšího elektrikáře, jako např. připojení domu , kdy po půl hodině prohlížení parcely prohlásil " Dneska mi dáte 4 stovky, zítra si přivezu kabel a zapojíme to " :-(
Pokud Rýmařov neprovedl něco jak měl, tak to reklamujte, máte na to plné právo. Pokud to odpovídá tomu co tam mělo být, a teď něco chcete navíc, proč by jste za to neměl platit.
Jo přístup stavitelů typových RD k přípojkám je na kopnutí do ucha, ale zase bych se divil, že toto neměli ze smlouvy vyjmuto... No přístup toho koho jste si na sehnal, nebyl teda lepší...
Ján Garaj:
Citace: Miloš Koněrza 21.11.2012, 06:35
Bez urážky Rýmařovu jsem zaplatil 7 místnou částku ,
Sedemmiestna čiastka začína pri 1 000 000,- Kč a to je na jednej strane dosť, na druhej strane dosť málo na to, aby ste dostali drevodom aj trebár pozlátený, alebo s komplet prípojkami. To si treba najskôr dobre prečítať za čo ste vlastne platili. Ak je RD v záruke tak si môžete natiahnuť maximálne predlžovačku ale zasahovať do konštrukcie a dať zapojiť pseudozásuvku, to môžete o tú záruku a prípadne aj o RD veľmi lahko prísť.
MildaGSXR:
Tak snad vyřešeno, elektrikář od RD přijel a prý v projektu 500W bylo jištěno 6A, aby nebyla zásuvka využívána pro jiný spotřebič, protože je spínána HDO. Já si koupil svůj panel 1500W a proto je to moje chyba. Tak napsal stránkový zápis o mé hlouposti a já ho podepsal. Pak jsem prošel dokumentaci a byl tam plánovaný ECOFLEX 15 ( 1500W) tak jsem znovu volal a očistil svoje jméno, oni přiznali chybu v dokumentaci, nicméně přívod 3x1,5 nikdo už nevymění,na druhou stranu 10A jistič lze použít místo 6A a bude klid. Bohužel udělali více chyb při elektrickém podlahovém vytápění a např. na chodbě nenainstaloval i nic pod plovoučku :-( hmm takže studí ... (V projektu mají spočítaný výkon topné fólie, ale prostě při překleslování dokumentace se vtyratila chodba z projektu ??
Tak ještě jednou všem (poklona) za podporu, jinak bych do reklamace ani nešel , zdraví Milda
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana