Ethernetový konvertor zprostředkující komunikaci po nn rozvodu.
Tým Elektrika:
Ethernetový konvertor zprostředkujíc í komunikaci po nn rozvodu.
Ethernetový konvertor zprostředkujíc í komunikaci po nn rozvodu. Stačí jej zapojit do napájení a jeho Fast Ethernetový port do počítače nebo rozbočovače. Okamžitě začne přes elektrický rozvod komunikovat se všemi dalšími jednotkami připojenými k místnímu elektrickému rozvodu. Žádné další ...
Zdroj: zde...
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
Ethernetový konvertor zprostředkujíc í komunikaci po nn rozvodu.
Jan Franěk:
Jde o zajímavou alternativu tam, kde chybí kabeláž a tímto se ten problém velmi snadno vyřeší. Vyzkoušeno na jednom RD a spokojenost investora byla pro mne dostatečným důkazem.
Setkal jsem se ovšem s tím, že například chránič, je nepřekonatelno u překážkou na cestě. Sice šlo o trochu jiné zařízení, ale předpokládám, že to platí pro všechny podobné výrobky. Je možné nějak tuto informaci potvrdit, nebo vyvrátit?
Znamenalo by to v podstatě to, že použití tohoto druhu přenosu dat je možné jen tam, kde je starší instalace bez chráničů, nebo jen tam, kde je vše za jedním, centrálním chráničem.
Tedy pokud se budu pohybovat v rámci jednoho bytu, RD, nebo malé firmy.
Petr Liskar:
Nechci nikoho strašit, ale zapnout toto zařízení je tahání tygra za ocas.
Tyhle krabičky jsou zdrojem celkem intenzivního VF rušení, které překračují povolené úrovně. Elektrické rozvody nejsou nijak ošetřeny proti vyzařování, toto rušení se pak šíří až na vzdálenost desítek metrů od domu.
Až budete rušit nějakou službu a přijede ČTÚ, tak se potom nedivte, pokuty jsou dost mastné...
František Šohajda:
Citace
Až budete rušit nějakou službu a přijede ČTÚ, tak se potom nedivte, pokuty jsou dost mastné...
Pokud je to zařízení u nás certifikováno, žádný problém !!
Pak se může u nás používat... ;)
Pokud ne, nemá to co u nás dělat !! (dance)
Fuk Tomáš:
Citace: Petr Liskar 16.11.2012, 13:14
Nechci nikoho strašit
Já taky nechci nikoho strašit, ale na jeden spoj HomePlug v rámci domu (byt-kotelna) jsem za 3 roky spotřeboval 5 adapterů (od 3 různých výrobců), než jsem dospěl k názoru, že se bez toho spoje taky klidně obejdu, když se to tak se.e.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana