Jak dočasné připojit TN-S staveništní rozvaděč na stávající TN-C síť?

<< < (4/5) > >>

Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš  25.10.2012, 19:12

Ano, je tam rozdíl naprosto zásadní. Pevný, šroubem utažený spoj (v krabici) je řádově spolehlivější, než spoj kolík-dutinka.

Určitě je spolehlivější a zapojení bych provedl normálně v krabici kdybych to dělal já. Jen mě překvapilo třeba nákladné řešení pomocí zásuvkové skříně s chráničem, který bude již obsažen ve staveništním rozvaděči a zásadních názorů na tak zřejmé řešení. Tahle možnost tady měla padnout jako první.
Dokonce si dovolím tvrdit že pokud jde o připojení na pár dní než bude ostrá přípojka od rozvodných závodů, tak pokud by byl stavební rozvaděč v pořádku a osazen chrániči, tak použití staré 4pólové vidlice která je v pořádku zapojená v 4pólové zásuvce která je rovněž v dobrém stavu není nebezpečné i když krabice je lepší.

Milan Hudec:
Pouze bych dodal, že obě varianty jsou špatně jelikož nevíme kam onen ochraný vodič, který by měl sloužit cobx pracovní ve staré instalaci vede

Jaroslav Hasala:
V dané situaci mi připadá nejjednodušší připravit novou zásuvku 400V a připojit ji z přímo podružné rozvodnice v RD. Připojení zásuvky i přívodní vedení může být zhotoveno jen nějakým provizorním způsobem, později může být zdemontováno.

Lukáš Rotrekl:
Samozřejmě tato varianta je nejlepší, ale předpokládal jsem (možná chybně) že ji tazatel z nějakého důvodu odmítl....

Milan z Plzně:
Stávající stará 4-kulíková zásuvka přímo sousedí s rozvodnicí RD a je samostatně jištěná právě v ní (jediná 3f zásuvka v celém rozvodu). Je přímo připojená na PEN přípojnici.

Ohledně řešení udělat z toho "pevné" 4 žilové připojení krabice - staveništní rozvaděč je problém v tom, že firma vyžaduje 5 kulíkovou zásuvku, protože má udělanej přívod do rozvaděče na vidlici a dá se předpokládat, že do svého rozvaděče nebude chtít zasahovat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana