Jak zapojit TV s třídrátovou zásuvkou do dvoudrátu?
Jiří Schwarz:
Do auta bez brzd by asi jen tak někdo nesedl, ale elektrický okruh "bez brzdy" je pro mnoho lidí ten správný adrenalin...
Jak kdysi říkal náš školař - dvoudrátová prodlužovačka je dost špatná hračka i pro zlou tchýni...
Jen tak "na okraj" - jakou máte televizní anténu.
Je to radost, když vylezete na střechu na kontrolu hromosvodu a poblíž se tam "povaluje" anténa, která je spojená s TV, kde není uzemněný "filtr" (i když taková sestava starší TV ve třídě II + video + věž taky dokáže svoje), ono do té antény jde ze středu filtru cca 115V a to na pěkné "leknutí a ucuknutí" stačí!
Lukas Zapletal:
Jen pro mou informaci, jak to myslíte s tím později? (Připojený kolík na fázi je mi jasný, ale nepřipojený?)
Michal Lužný:
Citace: Lukas Zapletal 21.10.2012, 22:43
...jak to myslíte s tím později? (Připojený kolík na fázi je mi jasný, ale nepřipojený?)
Když zůstane kolík nepřipojený, může se na kostře spotřebiče třídy I objevit napětí (vlivem poruchy uvnitř tohoto spotřebiče) a reakce ochran bude nulová. Bude otázka času, kdy si někdo sáhne.
Nelze zaručit, že v zásuvce bude na věky věků jen TV s plastovým krytem a nikdy nic jiného.
Nevím, jestli je otázkou diskuzí a dlouhých rozvah, přijít o život svůj či někoho z blízkých kvůli pár metrům mrzkého prodlužováku.
Aleš Toman:
Takovéhle žertéře znám, nedávno jsem v nějakém baru zkoumal proč jim nechodí audio soustava jak má a ve stropním tunelu, kudy vedly dráty k reprobednám si někdo táhnul tou samou dvoulinkou síťové napětí k aktivnímu subwooferu, když měl krátké dráty tak je smotal do sebe a jen tak pro formu omotal náplastí. Jak jsem pak zjistil táhnul to od 25A jističe pro venkovní 3f zásuvku, proudový chránič nepřítomen. Ale průřez toho lanka byl v pořádku, to zas ano:-)
Martin H.:
Citace: Lukas Zapletal 21.10.2012, 19:40
Moc prosím o praktickou radu, samozřejmě si televizi po zapojení proměřím (mám takový ten svítíci šroubovák a pak dvě tyčinky co ukazují napětí)
Nielen fotky, aj text je žart?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana