Je rozdělení PEN na obrázku provedeno správně?

<< < (2/7) > >>

kaja novak:
Tak to jsem opravdu ještě nikde neviděl ale rád se poučím,mohl byste přidat třeba obrázek jak by to pak v rozvaděči vypadalo??

Jiří Schwarz:
Citace: kaja novak  20.10.2012, 18:46

...,mohl byste přidat třeba obrázek jak by to pak v rozvaděči vypadalo?

Z jistého úhlu pohledu chcete "zadarmo" projekt, tedy dokument, který se za běžných okolností dělá trochu jinak a platí se za něj...
A bez projektu něco stavět, přestavovat,... není dobré řešení.
Budete potřebovat kolaudaci? Jak našvindlujete projekt, revizi,...?

David Hruda:
Připomenu označení PEN vodiče modrou barvou.
Centrálním chráničem bych jako obyvatel domu určitě nadšený nebyl.
Pan Beláň má samozřejmě pravdu, ale dávat tam PEN sběrnici jen proto, aby šel jeden vodič "do" a jeden "z" se mi zdá v porovnání s rizikem způsobeným dvěma spoji navíc na nejdůležitější m vodiči instalace jako přinejmenším diskutabilní.

Jiří Buben:
Trochu zbytečný mi připadá onen hlavní vypínač. Další ztrátový výkon v rozvaděči, který se přemění v teplo. Jako hlavní vypínač může být použít i onen centrální proudový chránič, ze kterého také nemám velkou radost když ho někde vidím.
K rozdělení vodiče PEN tu již bylo řečeno mnoho.

kaja novak:

Citace: Jiří Schwarz  20.10.2012, 19:30

Z jistého úhlu pohledu chcete "zadarmo" projekt, tedy dokument, který se za běžných okolností dělá trochu jinak a platí se za něj...
A bez projektu něco stavět, přestavovat,... není dobré řešení.
Budete potřebovat kolaudaci? Jak našvindlujete projekt, revizi,...?

Projekt máme,ale tam je jen :místo rozdělení PEN a pak klasické hodnoty jističů a okruhy za nimy ale způsob provedení tam není,nemam projekt u sebe ale bylo tam ještě tuším CY6 k hlavnímu uzávěru vody a na anténu.

Citace: Jiří Buben  20.10.2012, 20:21

Trochu zbytečný mi připadá onen hlavní vypínač. Další ztrátový výkon v rozvaděči, který se přemění v teplo. Jako hlavní vypínač může být použít i onen centrální proudový chránič, ze kterého také nemám velkou radost když ho někde vidím.
K rozdělení vodiče PEN tu již bylo řečeno mnoho.

na možnost vypínání chráničem jsme se ptali ale bylo nám řečeno že na vypínání je vypínač  (norm) o nevýhodách,teda kromě nižsích financích, samozřejmě vím a toho je tu také napsáno hodně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana