Speciální hromosvod na hotelu GRANDEZZA v Brně
Tým Elektrika:
To, že lze udělat klasický hromosvod dobře a funkčně, o tom už jsme se několikrát přesvědčili. Jak ale udělat hromosvod, aby nedevastoval fasádu domu a byl přesto funkční? Právě před takový problém byl postaven Wolfgang Marks, a jak elegantně tento problém neviditelného hromosvodu vyřešil?
Zdroj: zde...
Co vás napadá v souvislosti s touto informací?
Jan Alin:
Zajímalo by mě, dle jaké normy byl hromosvod realizován. Pokud dle souboru 62305 tak by mě zajímal výpočet rizika, určení třídy LPS, jak je provedena ochrana před přepětím a jestli výrobce "okapových trubek o průměru 180mm" ručí při tomto využití za jejich funkčnost (údaje v prohlášení o shodě).
Lukáš Rotrekl:
Tyto věci mě taky napadly, dále, jak to bylo s uzemněním, jestli je systém hromosvodu elektricky izolovaný nebo spojený, jak se vypořádával s dostatečnou vzdáleností, vůbec by nebylo špatné to celé trošku rozvést. Takhle to má vypovídací hodnotu: toto je p. Marks, dělá hromosvody a p. architekt, kterej nemá o hromosvodařině ani páru je spokojenej (ted má: ví, je hromosvod jsou ty hnusný pokroucený dráty na fasádě)
P.S. Rozhodně toto není myšleno jako urážka kohokoliv.
Jiří Schwarz:
Citace: Lukáš Rotrekl 12.10.2012, 14:41
... p. architekt, kterej nemá o hromosvodařině ani páru je spokojenej (ted má: ví, je hromosvod jsou ty hnusný pokroucený dráty na fasádě)
....
Taky jsem se setkal s tím, že "...to tady bude dělat ostudu celý rok jen proto, že několkrát za léto se zableskne..."
Jan Alin:
Chvíli jsem doufal v nějakou odpověď, zdá se že se zase nepoučím jak se to dělá správně, škoda. :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana