Prečo sa už nepouživajú rozvodové krabičky nad vypínačmi?
Oldřich Morávek:
Jak už zaznělo, důvodem je estetika, nižší počet přístupnějších spojů a tim pádem nižší riziko poruchy a lepší podmínky, pro její odstranění.
Doma jsem si rozvody natahal v trubkách a krabic mám minimálně ( tuším v celém domě jen 4 ), takže to jde i tak.
PS: vzhledem k minimálnímu množství spojů a variabilitě se mi tento způsob móóóc líbí
Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz 30.09.2012, 21:17
?
Toto si do nedávna myslel jeden chlapec z elektroúdržby jednoho podniku u nás v Podbořanech. Pak se strašně divil, že jsem mu nenapsal kladnou revizní zprávu.
A co se krabiček týče.........m inulý týden jsem se byl podívat jak pracují elektrikáři, kteří dělají pro RD Rýmařov (montované rod. domy). Chlapci dělali opravdu dobře, zůstávali za nimi viditelné profesionální výsledky. Jen bylo všude OPRAVDU HODNĚ rozbočných krabiček. To byla docela hrůza. Údajně to mají tak připravené. Instalace je trubkovaná.
Myslím, že kdyby se chtělo, šlo by to i bez těch hrozných krabic.
Oldřich Morávek:
Na základě kterého požadavku?
Pavel Horský:
Citace: Oldřich Morávek 01.10.2012, 07:40
Na základě kterého požadavku?
Myslíte co?
To že jsem mu nenapsal kladnou revizní zprávu?
Jsem se špatně vyjádřil. Já mu nenapsal žádnou zprávu s tím, že mu ji napíši, až bude mít vše v pořádku.
Zásuvkové okruhy provedeny kabelem CYKY-J3x1,5mm2 (ČSN 33 2130 ed.2, tab. č.6, str. 23), jištěny jističem 16A/B, uložení kabelu v části ve zdivu, v části někde volně nad stropem, bez proudového chrániče (zle)
Průřez kabelu začal obhajovat tím, že se to tak běžně instaluje, že tak provedl už hooooodně funkčních instalaček a to hlavně u Prahy a v Praze, protože u nás mu pšenka nekvete a chránič (tím mě úplně dostal) dává velice nerad, protože mu ho např. nedávno na jednom kšeftu neustále vyhazovala zahradní svítidla. Když to dal bez chrániče, vše prý fungovalo a byla to paráda. Zákazník byl moc spokojený.
No co na to říct? Docela maso ne?
Stačí?
A to má prosím živnost, kterou takto provozuje, když zrovna není na údržbě.
Věříte, že je mi z takových docela zle?
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 01.10.2012, 08:30
...
No co na to říct? Docela maso ne?
Stačí?
A to má prosím živnost, kterou takto provozuje, když zrovna není na údržbě.
Věříte, že je mi z takových docela zle?
Slabší kabel je levnější...
O něco lépe se mu to zapojuje...
Pro zákazníka je to "funkční"...
Bez chrániče je to někdy "ještě více fungující"...
A pak si přijde nějaký "rejpal" jako já (nebo ty...) a dovolí si protestovat proti provozování takové "skvělé" elektroinstala ce...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana