Jaký mohu použít přívodní kabel k mobilheimu?

<< < (2/3) > >>

Zdenek Hejčl:
Mobilheim jsem připojoval.
Chránič tam je na 32A a jednofázově připojené.
Zásuvky tahané kolem dokola spojené v rozvaděči - okružní napájení jištěné 32A.
Jeden okruh světla a druhý sporák-trouba.
Rozvaděč v šatní skříní. V UK je toto standart. (zle)
Přípojné místo jsem udělal venku s chráničem a jištěním na 3F zásuvku a zde je i přizemněno.
Přívod 3F a rozděleno do více okruhů.

Oldřich Morávek:
Co takhle použít?

ČSN 33 2000-7-717 ed. 2
Elektrické instalace nízkého napětí - Část 7-717: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Pojízdné nebo přepravitelné jednotky

Dál bych se zamyslel na dpožadavky

ČSN 33 2000-7-721
Elektrické instalace nízkého napětí - Část 7-721: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Elektrické instalace v karavanech a obytných přívěsech

a

ČSN 33 2000-7-708 ed. 3
Elektrické instalace nízkého napětí - Část 7-708: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Parkoviště karavanů, kempinková parkoviště a obdobné lokality

a vyhodnotil všechny bezpečnostní požadavky, které by se mohly k mobilheimu vztahovat.

Pokud uvažujete pevné připojení, musíte vzít v potaz, že mobilheim pevný zdaleka není a v rámci času a změn ročních období může trochu "cestovat" a tím namáhat pevný přívod.

Pokud si dobře vzpomínám, tak cca loni jsem někde (asi v ročence) narazil na připravovanou normu přímo pro mibilheimy, ale teď se mi jí nedaří najít.

František Šohajda:
Citace: Vojta R  29.09.2012, 20:31

Platí stejná pravidla pro kabelovou přípojku tzn. 10mm Cu, nebo 16mm Al pro stavbu s pevnými základy a např. pro malý mobilheim, který bude sloužit k trvalému pobytu?
(pevné základy nemá a jsou v něm cca.4 zásuvky a 4 svítidla-60W)

Záleží na provozovateli distribuční sítě, co si dá do podmínek !
Asi napojení 1 fázově moc nebude chtít z vyšším proudem než 25A...!

martin rybka:
 (poklona)  za Vaše odpovědi,ale asi jsem se špatně vyjádřil--jde mi o přívodní kabel z místa odbočení od kab.sítě do 3 fáz.elektroměr u který je umístěn mimo mobilheim,ale je určen pouze pro toto zařízení.Ještě jedna otázka--mohu do elekroměrové skříně umístit na  lištu která se zakryje a zaplombuje mimo hlavního jističe a jističe HDO také jiné jističe?

Jiří Schwarz:
Citace: Zdenek Hejčl  29.09.2012, 23:43

Mobilheim jsem připojoval.
Chránič tam je na 32A a jednofázově připojené.
Zásuvky tahané kolem dokola spojené v rozvaděči - okružní napájení jištěné 32A.
...

To mají v americe "silnější" zásuvky? Pro běžné "evropaské" provedení je jištění okruhu 32A docela "provokace"...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana