Jaký mohu použít přívodní kabel k mobilheimu?
Vojta R:
Platí stejná pravidla pro kabelovou přípojku tzn. 10mm Cu, nebo 16mm Al pro stavbu s pevnými základy a např. pro malý mobilheim, který bude sloužit k trvalému pobytu?
(pevné základy nemá a jsou v něm cca.4 zásuvky a 4 svítidla-60W)
Jiří Schwarz:
Pro mobilheim jsem ještě normu neviděl, tak nevím, jestli to nějaká řeší.
Asi bych se zkusil "inspirovat" normou pro přívěsy a karavany...
Lukáš Rotrekl:
Pro kvalifikovanou a úplnou odpověď málo informací. Na co je připraven mobilheim? Má nějakou přívodku nebo je připraven pro připojení pevným kabelem?
Jan Franěk:
Nebo to vzít z jiného konce.
Co o připojení píše dodavatel mobilheimu?
Bude mobilheim postaven někde na trvalo, nebo jen dočasně?
Jaké údaje jsou na štítku rozvaděče, nebo případně jaké jisticí prvky obsahuje?
BUde napájení provedeno z nějaké zásuvky, nebo jde o pevné připojení?
Dodejte více informací.
Vít Rotrekl:
Hmm někde se mě ztratila odpověď... Tak ještě jednou.
Co jsem mobilheimy viděl tak jsou provedeny na pevné připojení. Vzhledem k prostoru na připojení doporučuji porvést připojení kabelem tenčího průřezu tzn CYKY5x6 (příp CYKY5x4) dle předřazeného jištění.
Další věc je na jak dlouho to připojení plánujete. Pokud by to mělo být trvalé připojení někde na zahradě kde to bude sloužit jako chatka, tak bych kabel zakopal do země a k tomu ještě přihodil uzemění.
Pokud by to mělo být na pár měsíců, nebál bych se použití pohyblivého přívodu (nejlépe H07RN-F 5G6). I v tomto případě by nebylo od věci udělat uzemnění (Milan Hudec vám doporučí přechod na síť TT a pořádné uzemnění z nerezu (dance))
Další věc na co bych si dal pozor, tak je osazení chrániče v mobilheimu (pravděpodobně tam nebude). A pořádně prozkoumal jak jsou zapojeny jednotlivé obvody. Co jsem se setkal se dvěma mobilheimy tak to byla pořádná divočina)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana