Je toto zapojení časovaného zavírání funkční?

<< < (3/5) > >>

Stanislav Stary:
.Tak jsem vcera uvedl do chodu zavirani kurniku a uz 24h. ho testuji v 5min.intervale ch a slape jako hodinky. :)
Doplnil jsem blokovaci kontakty podle rady pana Schvarze pak posunul pojistky misto za usmernovaci mustek hned za trafo jak psal pan Martin H. a jeste jsem pouzil druhy kontakt spinacich hodin ktery pripojuje trafo do site cca 1min. pred tim nez je potreba jeho vykon a pote ho zase odpoji z duvodu uspory energie.Pri rozbehu moturku je odber z trafa skoro 8A ale okamzite klesne na 4.5A a na tech se pak drzi.Napeti neklesa pod 11.2V tak snad trafo vydrzi ma vyrobcem doporucene jisteni 10A a za 1.5 min chodu nez se soupe zavre se nestiha ani ohrat.Ted potrebuji jeste kurnik pripojit.Udela l jsem nakres jak by to pro me bylo nejjednodusi a stacilo by mi asi 6m kabelu.Bylo by mozne kurnik takto pripopjit nebo musim sekat cca 20m zdi  :-\ a pripojit se az v rozvadeci v dilne?Zajima me cervene zviraznena cast zbytek je jen pro predstavu a hotov.

Pavel Horský:
Správné řešení:

Kabel CYKY-J5x2,5mm2 dotáhnout až do rozvaděče v dílně. Tam ho připojit na jistič 3x16A/B a proudový chránič 25/4/003.
Uvedený způsob ze zás 400V určitě ne.

Hájek Jaroslav:
Citace: Pavel Horský  14.10.2012, 11:53

Správné řešení:

Kabel CYKY-J5x2,5mm2 dotáhnout až do rozvaděče v dílně. Tam ho připojit na jistič 3x16A/B a proudový chránič 25/4/003.
Uvedený způsob ze zás 400V určitě ne.

Chci se zeptat co brání tomu připojit rozvaděč v kurníku pomocí vidlice (zástrčky) 3x400V/16A ?

Pavel Horský:
Pomocí vidlice nic, ale pochybuji, že "Standa starý" chce ono připojení provést právě pomocí vidlice. Když se pořádně zakukáte do jeho schématu, pak uvidíte, že zapojení N a PE je trošku divné. N je brána z levé zásuvky PE z pravé......... ......
Myslím, že tazatel chtěl připojit kabel paralelně na kontakty zásuvky 400V, což opravdu není dobře.

Stanislav Stary:
.Omlouvam se spatne jsem nakreslil schema.  :-[ Obe venkovni zasuvky jsou 16A 3F+N+PE jistene 16A jisticem a za proudovym chranicem.V jedne te (koncove) jsem se chtel chytit ulozit kabel do zdi 1.5m kolmo dolu pak zemi cca 2m v plastove trubce ke kurniku a zase asi 2m fasadou nahoru a dovnitr do maleho rozvadece.Tohl e zapojeni tedy asi nelze  :-\ .Vebec me nenapadlo ze bych mohl zapojit kurnik pres vidlici primo do zasuvky myslel jsem ze to by bylo urcite spatne.Je to pro me nejjednodusi reseni kabel nebude nicemu prekazet zasuvku jsem pouzil za poslednich 5 let asi jednou a hned kousek vedle mam dalsi zasuvku a z estetickeho hlediska take v poho je to na zahrade.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana