Lze ponechat TN-C u kompletní rekonstrukce?

<< < (2/3) > >>

Jiri Dvorak:
Pokud máte nataženou 3c1,5 mezi vypínači napadá mě řešení – použít tlačítka, pulzní relé, a spínat „nulou“ -  např. Finder řada 26 nebo 27 ( Spínač impulsně ovládaný kompaktní 10A). pokud máte rozvody dělány „bez krabic“,  pravděpodobně budete muset vyměnit krabici pod vypínačem kde je napojeno světlo za „hodně hlubokou“ ( KPR).
Nedávno jsem něco podobného řešil při kompletaci po jednom umělci :)

Jan Franěk:
 :D
Mě nejde na rozum, jak se může po " kompletní rekonstrukci" elektroinstala ce, objevit TN-C. Navíc v prostřed instalace. Zřejmě jde o vtip. ALe proč se nesměju? Protože to je zřejmě myšleno vážně.

Buď použijete některé z nabízených možností kolegů přede mnou, nebo to jednoduše předěláte. To osobně považuji za to nejmenší zlo, i v hledem k následným možnostem a bezpečnosti celé instalace. Omítka se opraví, prach uklidí a vy i kamarád budete mít klid a vše v pořádku. I když bych pro jistotu vše ještě důkladně prohlédl, aby takových překvapení neměl známý připraveno více.

Patrik Hora:
Pulsní relé mě napadlo také ale problém je ze přívod je k prvnímu vypinaci a vývod ke světlu od posledního. At přemýšlím jak přemýšlím jeden drat me stále chybí. Už jsem viděl horší věcí. Přívodní kabel al. 4x10mm jakýsi umělec nastavil čokoládou a v rozvodnici pokračoval cyky 2.5. Jak ale vyřešit ty vypínače když už ma hotové štuky? Leda by existovalo pulsní relé které při krátkém přerušení napájení sepne a při dalším vypne a tlačítko srozpinacim kontaktem. Ani jedno neznám.

Petr Doležal:
Citace: Patrik Hora  29.09.2012, 11:05

přívod je k prvnímu vypinaci a vývod ke světlu od posledního.

V tom případě k 1.vypínači 3J,  mezi vypínače 5J (jeden vodič rezerva),  od posledního ke svítidlu 3J
A nebo k tomu 3x mezi vypínači připoložit 20

Jan Franěk:
Pak je ještě k mání mnoho bezdrátových možností. Nechají se schovat i pod vypínač, případně do světla.  Pár problémů jsem takto už vyřešil.

Stejně si myslím, že kladivo a sekáč bude, ve vašem případě, nejlepším řešením.  Bezdrát jsem používal jen tam, kde nebyla jiná možnost.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana