Změní ultrarychlé nabíječky konzervativní přístup k elektromobilitě?

(1/7) > >>

Tým Elektrika:
První ultrarychlá dobíjecí stanice v Česku
První ultrarychlá dobíjecí stanice v Česku. Čeští majitelé elektromobilů mají další možnost, jak dobíjet svá vozidla. Ode dneška je v provozu první ultrarychlá dobíjecí stanice ČEZ, která stojí před centrálou společnosti v Duhové ulici v Praze. Téměř sto procent kapacity akumulátoru elektromobilu dokáže ...
Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Změní ultrarychlé nabíječky konzervativní přístup k elektromobilit ě?

Fuk Tomáš:
Přijde mi, že se v oblasti elektromobilit y začíná žonglovat s čísly podobně jako u "úsporek".

Nová nabíjecí stanice má 2x vyšší příkon, než "obyčejná",  ale dobije euto 6x rychleji.
Když vezmu v úvahu, že ta "obyčejná" dobíjí dvě euta současně, pořád mi vychází, že dobití v té nové může být nanejvýš 4x rychlejší (za předpokladu, že akumulátory nebudou protestovat - v reálu bych čekal, že v důsledku jejich ohřevu se to trochu přibrzdí a výsledný faktor bude 3).

Dále se jinde v textu píše, že u "obyčejné" se euto dobíjí 3 hodiny, zatímco u té nové 20 minut. Ale nenapíše se, že těch 20 minut se nabíjí euto s akumulátorem 16 kWh, zatímco u té "obyčejné" se za 3 hodiny dobijí 2 euta, každé s akumulátorem 40 kWh.

Myslím, že pokud chce ČEZ na odborném portálu oslovit odbornou veřejnost, neměl by ji práškovat marketingovým textem určeným absolutním laikům neschopným spočítat si nákup v samoobsluze.

Václav 3:
Připomíná mi to porevoluční modely čínských dvojradiomagne tofonů v tržnici. Zepředu na reproduktorech nálepky 200W P.M.P.O. a vzadu na štítku 220V 9W.  (zle)

Na všechny tyhle "obchodníky - odborníky" bych poslal (dabel) aby je tím svým trojzubcem píchnul víte kam.

Jozef BABJAK:
Nebuďte na nich taký prísny, oni často predávajú veľmi užitočné veci! Nedávno som bol svedkom, ako predavač pomáhal staršiemu manželskému páru pri výbere záhradného čerpadla, pričom im ponúkal jedno so sacou výškou 20m.  :o

Václav 3:
A z hadice rovnou stříkala pára, která zase hned kondenzovala, takže při zalévání zahrádky to byl pravý ničím nefalšovaný přírodní deštík.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana