Jaký článek normy řeší změnu průřezu?

<< < (10/13) > >>

IM:
Citace: Jozef BABJAK  24.09.2012, 09:32

Ja ťahám dvaapolkou aj zásuvky na pračku, umývačku, chladničku, hoci sú istené 10A, niekedy dokonca nižšie.
  (ssur)

Jiří Schwarz:
Citace: Kamil Táborský  23.09.2012, 13:47

...
Ale pokud je vedení odjištěno jističem 10A nebo 13A tak ale lze použít 1,5mm2 ne ?

Já jsem pro, aby se běžně používalo standardní řešení a o nějakých vyjímkách se přemýšlelo jen tam, kde jsou skutečně potřebné!

Nehledě na to, že když jednoho krásného dne dojde ke změně využití prostoru a 10A jistič bude padat, ve většině případů jej někdo nahradí jističem 16A, pro jistotu s charakteristik ou C a nebude přemýšlet o průřezu vedení, impedanci vypínací smyčky,...

Jozef BABJAK:
Citace: Jiří Schwarz  24.09.2012, 13:15

Já jsem pro, aby se běžně používalo standardní řešení a o nějakých vyjímkách se přemýšlelo jen tam, kde jsou skutečně potřebné!

2 Schwarz: Zlaté slová! Ako už mnohokrát, vyjadrili ste stručne a jasne moje vlastné myšlienky. Ak by bola príležitosť, rád by som s Vami niekedy posedel pri pive. Platím ja.

2 Illek: Prečo vám tak padá sánka? Robím niečo zle? Vysvetlenie som podal hneď v nasledujúcej vete, ale Vy ste vytrhli z kontextu len vetu prvú.

Milan Hudec:
To Fuk také jsem si to tak myslel ,  ale jednoduchý pokus dokázal opak tj. větší těleso svorky neeliminuje teplotu tak jako menší styčná plocha ve svorce bezšroubové

Jozef BABJAK:
Pravdu máte obaja, zatiaľ čo snaha p. Hudeca je eliminovať vznik tepla, snahou p. Fuka je odviesť teplo do prostredia, keď už vznikne. Ideálny stav je kombinácia oboch. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana