Aký je váš názor na obhorený kabel na hlavnom ističi?
Václav 3:
Já jsem se na jaře setkal s obdobně ohořelým vodičem CY 2,5 v jističi FaG B16A 6kA, který byl zatěžován na max. 2kW. Protože jsme se chtěli jak já, tak majitel zařízení dozvědět proč se tak stalo, tak jsem ho rozebral a zjistil jsem, že příčinou mohla být jedině špatná montáž. V tomto případě se sice jedná o LSN, což jsou ale také spolehlivé jističe, takže bych předpokládal něco podobného, možná v souvislosti se zdvojenými vodiči. Při opravě bych to určitě předělal.
wilix:
No já vám sem také přidám fotečku jednoho jističe, jednalo se o jednofázové odběrné místo, přívod al – hadrák, ovšem těžko říci jestli k přechodu došlo na svorce, nebo uvnitř jističe..
Oliver Mička:
Problém s dvoma drátmi pod jednou svorkou + zlé dotiahnuté = skoro požiar. U nás v práci som toto opravoval asi stokrát :D vždy sa to riešilo výmenou ističa za nový a pripojovacie nástavce pre dva vodiče tak ako zu poslal link p. Doležal. 8)
Miroš Jan:
TO : miso55
No především je prasárna prvního ražení, cpát do svorky jističe, 2 vodiče CY.
Vždy se to dá udělat tak, aby tam dva vodiče nemusely být. Ten kdo prohlásí že to nejde, je packal,(im…cil)!!
Martin H.:
Citace: Miroš Jan 22.09.2012, 17:10
No především je prasárna prvního ražení, cpát do svorky jističe, 2 vodiče CY.
V staršej diskusii prevládal zhovievavejší názor. Samozrejme išlo o dva vodiče rovnakého priemeru.
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,17063.0.html
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana