Co je po dobu rekonstrukce vhodnější přeložení nebo výměna stávající přípojky?
Cizek Pavel:
Řeším problém u zákazníka u kterého mám budovat el. instalaci. Jedná se o to že tento zákazník koupil RD v dezolátním stavu, plánuje totální rekonstrukci. Momentálně je připojen ze sloupu el. vedení izolovaným kabelem na konzoli, která je umístěna na střeše RD, a kabel je sveden do pojistkové skříně na obvodové stěně domu. Odtud je veden k hlavnímu rozvaděči kde je umístěn elektroměr pro měření spotřeby.
Rekonstrukce bude takového rozsahu že se bude měnit střecha, bude se budovat půdní vestavba, takže věnec, nadezdívka a nová střecha, navíc se budou měnit i vnitřní dispozice domu, takže se bude měnit i místo hlavního rozvaděče.
Chtěl bych se vás zeptat na rozumné řešení přeložky v oblasti která spadá pod Eon.
Navrhoval jsem přeložku stávajícího připojení i měření spotřeby na hranici pozemku, ale narazil jsem na cenu. Protože by toto bylo vyvoláno vlastníkem objektu, vše by šlo na jeho náklady. Navíc je zde potřeba el. připojení pro samostatnou stavbu. Proto jsem navrhoval zažádat o připojení dočasné přes staveništní rozvaděč, opět odpověď eonu - na vlastní náklady si zřídit staveništní přípojku.
Jak postupovat v takovém případě?
Není levnější a papírově jednodušší řešení nechat odpojit RD, a poté si zažádat o nové trvalé připojení, které do 50m zřizuje distributor na vlastní náklady, sice do cca roku ale jen za cenu rezervovaného příkonu? respektive 500kč/ ampéra. A na stavbu brát el. od souseda?
Miroslav Minařík:
Citace: Cizek Pavel 18.09.2012, 13:32
A na stavbu brát el. od souseda?
když vás nikdo neuvidí ... Soused to nemá E.ONem v pomínkách povoleno.
Michal Slabý:
Můžete nechat odpojit hodiny a pak požádat o znovupřipojení . V takovém případě neplatíte za rezervaci. Toto opatření neřeší váš problé s přípojkou. Po takovém zásahu musíte dát odběrné místo na hranici pozemku(pakliže se nedohodnete jinak). a upravit ho dle připojovacích podmínek. Zkuste se obrátit na někoho místně příslušného, který má s takovými úpravami zkušenosti a umí jednat s distributorem. Něco vás to bude stát, ale v celku byste měl ušetřit.
Milan Hudec:
Soused může elektriku darovat, nebo se mýlím?
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec 19.09.2012, 11:04
Soused může elektriku darovat, nebo se mýlím?
To se musí kouknout do smlouvy, kterou podepsal, včetně příloh. Tam je napsáno, k jakému účelu bude elektriku používat (podmínka poskytnutí levnějšího, domácnostního tarifu Dxxd).
Jestli se nepletu, tak u ČEZu to je pro potřeby vlastní domácnosti a pro společnou spotřebu vlastníků v bytovém domě. U PRE výhradně pro potřeby vlastní domácnosti. Jak je to u jiných dodavatelů nevím.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana