Jak měřit Foxtrotem zda je silový okruh zapnutý?
Martin Lichtenberg:
Chci v rámci měření Foxtrotem zaznamenávat i to zda jsou některé silové okruhy zapnuté. Foxtrot tyto okruhy sám neřídí. Jedná se o dočasnou záležitost, tak mě napadlo zda neexistuje něco jako používá energomonitor. cz v provedení kde by stačilo jen protáhnout čidlem fázi a čidlo připojit k AI vstupu. Stačí mi sledovat zapnuto/vypnuto - hranice je cca 200mA.
Vít Rotrekl:
Citace: Martin Lichtenberg 13.09.2012, 15:51
Chci v rámci měření Foxtrotem zaznamenávat i to zda jsou některé silové okruhy zapnuté. Foxtrot tyto okruhy sám neřídí. Jedná se o dočasnou záležitost, tak mě napadlo zda neexistuje něco jako používá energomonitor. cz v provedení kde by stačilo jen protáhnout čidlem fázi a čidlo připojit k AI vstupu. Stačí mi sledovat zapnuto/vypnuto - hranice je cca 200mA.
Napadá mě pomocný kontakt na jednotlivé jističe, které je potřeba sledovat a do vstupu na foxtrot. Nejsem znalec foxtrotu, tak doufám že takový vstupy má, abych tu nebyl za úplnýho vola...
Petr Doležal:
Citace: Vít Rotrekl 13.09.2012, 18:59
Napadá mě pomocný kontakt na jednotlivé jističe
Myslím, že takto ne. Mám vnitřní pocit, že tazatel zapnutým okruhem nemyslí zapnutý jistič, ale zapnutý spotřebič, t.j. zda je nějaký odběr.
Radek Červený:
Citace: Petr Doležal 13.09.2012, 20:09
Myslím, že takto ne. Mám vnitřní pocit, že tazatel zapnutým okruhem nemyslí zapnutý jistič, ale zapnutý spotřebič, t.j. zda je nějaký odběr.
Tak pak úplně stejným způsobem, jak psal kolega Rotrekl, jenom použít kontakt proudového relé.
Martin Kurka:
Vážený pane Lichtenbergu,
nemusíte hned použít "Hudcovské"řešení, stačí obyčejné digitální vstupy napojené na hlídací proudové relé, nebo na stavitelné proudové relé.
Nejlevnější bývá průmyslové proudové relé - relé s proudovou cívkou místo s napěťovou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana