Je správná instalace zásuvky 32A s jističem 20A?

<< < (4/4)

Pavel Horský:
Citace: Jaroslav Široký  20.08.2012, 10:52

Hlavní domovní jistič je na 25A.
Z rozvodny v dílně jsou vyvedeny (kromě jiného) dvě "kulaté pětižílové" zásuvky na 400V.
Ta 16A zásuvka je jištěná 16A jističem.
Ovšem ta 32A je jištěna jen 20A jističem.
Je to OK?
Má tato instalace vůbec praktický význam?

Důvod může být jednoduchý a vůbec ne nesprávný.
Majitel má několik zařízení ukončených vidlicí 32A. Výměna vidlic by ho pak vyšla daleko dráž, než instalace jedné 32A zásuvky. Jak tu již bylo psáno, není sice využita max. proudová zatížitelnost, ale to by bylo při velikosti hl. jističe 3x25A stejně tak nějak mimo mísu.
Já tu nevidím žádný problém.

David Hruda:
Citace: Jiří Schwarz  20.08.2012, 20:42

To by chtělo, jestli se někdy potkáme, dát si jedno orošené, s pořádnou pěnou, na seznámení...

Já jsem pro, snad to někdy vyjde!

František Šohajda:
Citace: Lukáš Rotrekl  20.08.2012, 18:56

V tomto případě bych viděl vysvětlení zcela jednoduše:

Volá Pepa ze statku, že mu vypadává cirkula. Příjede Lojza z druhýho konce dědiny. Podívá se jaká je zásuvka 32A, protože není úplně blbej, tak se podívá jakým je kabelem, 5x4, hmm.. ,  podívá se do rozvaděče jistič 16A, kterej k***t sem dal 16, když tady v pohodě mohl bejt 25A. Vymění, myslíte, že bude zkoumat, jestli na okruhu není nahodou i nějaká 16A?  

Schopný elektrikář zjistí i přívodní kabel ! Zda odpovídá danému jištění ...A pokud se mění jištění, musí být i revizní zpráva .... (dance) ;) Zejména je problém u impedance, kdy to bývá u jištění větších problém !!Většinou za hranou ! :-\
U neschopného je všechno jedno !Tam nic nepomůže !?

Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda  21.08.2012, 10:39

...
U neschopného je všechno jedno !Tam nic nepomůže !?

On takový "všehoschopný ignorant" je pro sebe a své okolí také docela nebezpečný!

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana