Jak zprovoznit vysoko odběrové zařízení z USA v ČR?

<< < (4/6) > >>

Jiří Mudra:
Pokud je problém jen v motoru, pak bude pravděpodobně možné koupit motor stejných parametrů a provedení pro naši síť

Jiří Schwarz:
Citace: Josef H.  15.08.2012, 20:36

Tak mi bylo zděleno, že nemohu použít 60HZ mašinu z USA v ČR. Odpověd byla ale velice strohá.. Opravdu se nedají tyto HertZe nějak obejít? Z nich to leze jak z chlupaté deky.. :(

PS: Omlouvám se moderátorům, ale nikde jsem nenašel tlačítko pro editaci mého předchozího postu...

50Hz a 60Hz udělá asi ten rozdíl, že asynchronní motor se skluzem 5% bude mít při 50Hz 2850 otáček za minutu a při 60Hz 3420 otáček.
Nejde o to, že by zmrzlina "lezla" ze stroje pomaleji, ale pokud je v chladicím zařízení kompresor, nebude tam pokles výkonu 60/50 ale větší a to již může vadit.

60Hz z 50 Hz se dá udělat, existuje na to tzv. frekvenční měnič. Ale mám strach, že by to frekvenční měnič pro potřebný výkon cenově posunul někam jinam.
Měnič 10kW by se mohl pohybovat řádově kolem 20 tisíc podle funkcí, vybavení, výkon 25kW je minimálně kolem 35 tisíc Kč...

Petr M:
Citace: Josef H.  15.08.2012, 20:36

Tak mi bylo zděleno, že nemohu použít 60HZ mašinu z USA v ČR. Odpověd byla ale velice strohá.. Opravdu se nedají tyto HertZe nějak obejít? Z nich to leze jak z chlupaté deky.. :(

Nic není nemožné.

Dá se to řešit třeba pomocí motorgenerátor u s patřičným převodem, ale je tam potřeba řídit otáčky podle zatížení (kompresor nejede trvale,...). Zrovna se u nás na firmě řeší síť 3x120V/60Hz/63A a včetně rozvodů po budově to prý vychází na cca 2 mega...

U nás se to prodává za vyšší cenu proto, že se nevyplatí dovážet levnější stroje ze zámoří nebo to přestavovat. prodejce si asi dobře spočítal, na kolik může vyšroubovat cenu, aby vydělal a neohrozil ho individuální dovoz... Dost možná, že to sám přestavuje a rozdíl v ceně jsou náklady na materiál, zkušebnu, práci,... i se zahrnutou množstevní slevou.

Josef H.:
Citace: Jiří Mudra  15.08.2012, 21:09

Pokud je problém jen v motoru, pak bude pravděpodobně možné koupit motor stejných parametrů a provedení pro naši síť

To by nešlo v jednom stroji je 2x motor a 2x kompresor na chlazení + elektronika...

OK.. Takže mi to vychází lépe když stroje prodám.. I když investice 20tis. By se mi stále vyplatila..

Josef H.:
Ještě mě tak napadlo, když se nám spálil kompresor u našich strojů (stalo se již xkrát díky podpětí nebo vypadlé fázi),  tak se nechal jednoduše za 2000kč převinout a běžel dále... Nedaly by se ty motory a kompresory převinout na 380?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana