Jak zprovoznit vysoko odběrové zařízení z USA v ČR?
Jiří Schwarz:
Citace: Miroslav Macek 12.08.2012, 21:20
Tohle zařízení nebude možné v Česku připojit na rozvodnou síť. Bude nutné použít nějaký zdroj, např. třífázovou UPS se vstupem 3x400V/50Hz a výstupem 3x208V/60Hz. Pokud by mašina fungovala i při 50Hz, pak by stačil jen převodový transformátor.
Opravdu?
Ono by to asi chtělo oslovit výrobce, protože když mi někdo do prospektu napíše 1x 208 - 230V nebo 3x 208 - 230V, já bych to chápal tak, že by to "mohlo" jít bez trafa...
Mohla by to být i verze pro jiná místa na světě, mimo "ameriku"...
Jestli tenhle přístroj někde uvidím, zkusím se připlížit a zdokumentovat výrobní štítek (dance)
Daniel Hudzík:
Stale nejako postradam zmysel dovozu zariadeni z USA a nasledneho riesenia ich pripojenia...
Miroslav Minařík:
Obecně vzato u běžných spotřebičů se zprovoznění u nás doslova již finančně nevyplácí.
Naštěstí u elektroniky jsou používány spínacími zdroji s INPUT v rozmezí 110-240V. Ovšem u strojů a dražších zařízení je potřeba konzultovat možnost použití v amerického spotřebiče v Evropě již před pořízením!
Nikoliv pak pozdě "bycha" honit.
kolega jednou připravoval nový zdroj pro jedno technologické zařízení a když to nakonec sečetl (dovoz, clo, práce na úpravách, problém s reklamací), bylo zařízení dvakrát dražší, než kdyby ho koupil u nás beze slevy!
Josef H.:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 10.08.2012, 16:42
Myslím, že je zde jedna zásadní otázka. Má to CE?
Stroje jsou pro mojí osobní potřebu(CE nevyžaduji a kontroli na toto nechodí), Tyto stroje (totožné jako v ČR.) se prodávájí i v EU pouze pod jiným názvem. Jak je to s motory atd se zeptám. Ve stroji jsou ale zabudovány i Počítače, které stroje řídí. Dotáži se tedy ještě jednou výrobce.
Stroje se moc nevyplatí dovážet ale jelikož jsem ve státech určitou dobu žil a pár jsem jich tam nakoupil a využíval, tak si je chci přivézt.. V ČR jsou zbytečně předražené.
Josef H.:
Tak mi bylo zděleno, že nemohu použít 60HZ mašinu z USA v ČR. Odpověd byla ale velice strohá.. Opravdu se nedají tyto HertZe nějak obejít? Z nich to leze jak z chlupaté deky.. :(
PS: Omlouvám se moderátorům, ale nikde jsem nenašel tlačítko pro editaci mého předchozího postu...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana