Jakým napětím a proudem mám napájet ohradník?
Milan Hudec:
Ostnatý drát je také zakázán?
Petr Doležal:
4 m lešenářské trubky a nahoru za pár šupů atrapu kamery s blikající LED.
Jozef BABJAK:
Citace: Lubomír Plachý 17.09.2012, 17:20
Ostřelovanej? ... Né, nemohu nic takovýho dělat.
Samozrejme vás k ničomu takému nenabádam. Iba som touto poučkou z vojenskej akadémie chcel poukázať na to, že je úplne jedno, aký dobrý plot máte, ak je to niekde na opustenom mieste, kde na to nemá kto dohliadnuť, odhodlaný zlodej nielen že prekoná plot, ale ukradne ešte aj ten plot. Mimochodom, samotný elektrický ohradník, ktorý bol Vašim prvotným nápadom, je predsa tiež forma observácie (To mi zasa jazykoví puritáni dajú!) a ostreľovania, nie?
Citace: Milan Hudec 17.09.2012, 17:25
Ostnatý drát je také zakázán?
Áno, ostnatý drôt je tiež problém. Bol som pri tom, ako istý iniciatívny úradník lesného závodu chcel dať majiteľovi záhrady v extraviláne úradne nariadiť odstránenie ostnatého drôtu, lebo sa na ňom môže poradiť zver. Ustúpil až po tom, keď majiteľ záhrady naznačil, že sa v poľovných zákonoch vyzná trochu viac, ako bežný človek, a ak bude nútený strhnúť oplotenie, tak na odplatu "zatlačí na pílu" v inom smere.
Radek Hrubý:
(poklona)
řešil bych to pohybovým čidlem, které můžete vypínačem vyřadit z provozu, které bude spínat halogen, řekněme 150W směrovaný na zahrádku. Zloděje světlo většinou vystraší. A jestli to nezabere, aspoň můžete okopávat záhonky i v noci.
Jozef BABJAK:
Citace: Radek Hrubý 18.09.2012, 09:58
Zloděje světlo většinou vystraší.
"Miláčik, prečo sa svieti u susedov? Sú predsa na dovolenke, nie?"
"Vieš drahý, to je vraj kvôli zlodejom."
"To je predsa blbosť! Zlodeji si predsa nosia vždy svetlo zo sebou!"
Dnes sa kradne za bieleho dňa, je to bezpečnejšie, pre náhodných okoloidúcich to vôbec nevyzerá ako krádež. :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana