Jakým napětím a proudem mám napájet ohradník?
Miroslav Minařík:
Citace: Petr Fiedler 14.08.2012, 13:41
Ohradník proti lidem v ČR nelze legálně provozovat. Možné je to v Jihoafrické republice, u nás to skutečně nelze. Dva darebáci mají v ČR větší cenu, než jeden slušný člověk, na to nezapomínejte, nebo sám skončíte ve vězení ...
(jednicka)
Martin Novák:
Snad by jeste pomohla automaticky rizena paintballova zbran... http://www.paintballsentry.com/
Lubomír Plachý:
Citace: Petr Fiedler 14.08.2012, 13:41
Ohradník proti lidem v ČR nelze legálně provozovat. Možné je to v Jihoafrické republice, u nás to skutečně nelze. Dva darebáci mají v ČR větší cenu, než jeden slušný člověk, na to nezapomínejte, nebo sám skončíte ve vězení.
Obecně ohradník se volí podle toho jakou zvěř má hlídat a jak dlouhý je chráněný úsek. Využívá se toho, že čtyřnohá zvěř nemá boty a je na úder elektrickým proudem citlivější, než zvěř dvounohá, která navíc nosí boty. Profesionálně dodávané ohradníky mají omezený elektrický náboj tak, aby se zvěři nic nestalo. Chránit si pozemek proti lidem standardním elektrickým ohradníkem pro zemědělské účely je zcela nesmyslné, nefunkční a je to vyhazování peněz. A za nestandardní ohradník půjdete do vězení. Tudy cesta skutečně nevede.
Teoretická cesta je vedení vysokého napětí za splnění ochrany polohou / zábranou, jenomže to znamená vybudovat kolem pozemku několik metrů vysokou zeď a na její vršek umístit vedení vysokého napětí. Čímž se dostáváme k problematice "plotu" nebo vysoké zdi.
Co se týče bytelného plotu, aby byl vstup na pozemek trestným činem, musí zloděj prokazatelně překonat překážku, přičemž za překážku se považuje plot vyšší, než 180 cm. Takový plot potřebuje posvěcení stavebního úřadu. Drátěný plot je k ničemu, zloděj si vystříhne díru a následně bude tvrdit, že ta díra už tam byla. Opak nedokážete. (Já to mám jednodušší, mi plot ukradli celý.) Jedinou reálnou cestou je proto betonový plot (beton se ve sběrnách nevykupuje, ani nelze přes zimu spálit v kamnech), jenomže to narazíte na stavební úřad, který vám takový plot nejspíš nepovolí se zdůvodněním, že by hyzdil krajinu.
Vstup na pozemek, kde je plot nižší, než 180 cm je pouhým přestupkem, který policie na místě řeší blokovou pokutou. Nesmyslnost a zbytečnost takového počínání je zjevná, protože typičtí nezvaní hosté pokuty neplatí. Přivolání policie je ztráta času pro vás i pro policii. Nehledě na to, že při zadržení zloděje riskujete zdraví a život a ještě vás mohou tahat po soudech za omezování osobní svobody.
Chápu vás, jsem v podobné situaci. Současná legislativa šikanuje vlastníky pozemků a chrání zločince.
Policie vám řekne:
a) postavte si plot (že má být 180 cm vysoký vám policisté řeknou, až když zloděje vlastnoručně chytíte a stejně to bude kvůli nedostatečně vysokému plotu jen přestupek )
b) v zahradě byste měl bydlet, pak si to snadno uhlídáte
Stavební úřad vám řekne:
- zeď vám nepovolíme
- bydlet tam nesmíte, to by muselo zastupitelstvo odsouhlasit změnu územně plánovací dokumentace...
Místní zastupitelstvo vám řekne:
- kriminalita je problém policie, ne náš
- můžete si platit na zahrádce ochranku
- plot by hyzdil krajinu
- bydlet v zahradě ? Ani náhodou, když chcete bydlet, kupte si pozemek od developera.
Upozorňuji, že pokud na zastupitelstvo skutečně přijdete, budete v šoku. Jako slušní lidé se chovají jen zastupitelé opoziční. V mém případě mi chování zastupitelů za ODS a TOP09 skutečně vyrazilo dech, protože takovou směs neúcty, arogance a ignorování platných zákonů jsme si představit neuměl. Jdete-li na zastupitelstvo, vezměte si s sebou svědka, který bude mít nahrávací zařízení. Nahrávat můžete, zakázat vám to nemohou. Pouze byste neměl bez porady s právníkem nahrávku zveřejnit (vystavit na internet).
Slušných lidí mezi zastupiteli nemusí být mnoho - počítejte s nejhorším a nebudete zaskočen.
---
Řešení je pozemek obydlet a na zahradu vypustit velkého psa - psa se zloději většinou bojí. Pokud na zahradě nemůžete bydlet kvůli územnímu plánu nebo stavebnímu zákonu, je pro vás (nás) jen tato možnost:
a) dostat se při příštích volbách do zastupitelstva;
b) volit stranu svobodných občanů, která má ve svém programu jasně řečeno, že stát nemá bránit lidem bydlet na svých pozemcích, pokud k tomu neexistuje zatraceně dobrý důvod.
Zahradu mám ve městě před domem. Je dost na očích, protože je moc blízko silnici. Plot je vysoký 150cm.
Lubomír Plachý:
Citace: Martin Novák 14.08.2012, 16:47
Snad by jeste pomohla automaticky rizena paintballova zbran... http://www.paintballsentry.com/
Hezký, ale moc drahý a když je to zabije nebo zraní tak eště půjdu sedět. Nemůžu si tam nic takovýho dát, protože by to každej vyděl. Jiná věc je, když seš na samotě. (zastřelíš, zahrabeš, poleješ kyselinou a šmitec, nikdo je nenajde) Jenže zkus tohle udělat ve městě.
Lubomír Plachý:
Citace: Jozef BABJAK 14.08.2012, 08:30
Akýkoľvek zátaras, ktorý nie je observovaný a ostreľovaný, je neúčinný.
Ostřelovanej? Jasně, vezmu si pušku a budu pálit po každym kdo tam vleze. :D Né, nemůžu nic takovýho dělat. Jednach bych za to šel sedět a eště by se mi mstili.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana