Vede destilovana voda elektricky proud?
Ižák Ctibor:
Citace: Josef Nosek 28.07.2012, 07:31
Toto je reostat pro lunparky, není to pro žádný dětský kolotoč, ale pro obrovskou atrakci. Všiměte si provázku se kterým se to ovládá z kabiny. Je to mohutné kovové a vlastní vahou se nože reostatu na desce spouští a zvyšují se otáčky.
Tu sa využíva presný opak . V tej nádobe je slaná voda, ktorá má vysokú vodivosť a pracuje to ako už bolo spomenuté, je to vlastne reostat, ktorý na motore z krúžkovou kotvou postupne vyskratováva rotor.
P.Mužík:
Když už si tu povídáme o různých historických udělátkách - jako student na brigádě (peněz nemaje nazbyt) jsem ohříval konzervu tak, že do ešusu jsem dal pár dřívek, postavil na ně otevřenou konzervu a do ešusu jsem nalil vodu. Dvojlinku ze zásuvky jedním pólem na ešus, druhým na konzervu. A jak to fungovalo - ale pouze při kvalifikované obsluze :-)
Josef Dolejšek:
Citace: Jan Alin 27.07.2012, 19:58
Dva příborové nože s plastovou rukojetí, dva kousky drátu a libovolná zásuvka byl standardní vojenský vařič. Šlo to i na tehdejších 380V.
Citace: Petr Doležal 27.07.2012, 21:23
A 2 cihly jako podložky a na 3. namotaný odporový drát.
Citace: František Šohajda 27.07.2012, 20:10
Ještě takový vařič mám někde doma.... (dance)
Na stavbách v 70 letech jste nikde neuvařil kávu,čaj...Toto bylo praktické řešení, u nás elektrikářů... :
PVC kelímek,nerez elektrody, na šroubech dva vodiče,230V Ještě jsme si ohřívali v zimě párky....dva nástřeláky zarazily do párků (na stavbě jich bylo milon..dvožilá k kabel a zásuvka 220V (tehdy)....párek byl za 30 sec krásně teplý .....
Všechna tato udělátka jsem viděl ve funkci na vlastní oči. Jak to, že jsem nikdy neslyšel o úrazu el. proudem od těchto "zařízení"?
Jiří Schwarz:
Citace: Josef Dolejšek 29.07.2012, 12:59
Všechna tato udělátka jsem viděl ve funkci na vlastní oči. Jak to, že jsem nikdy neslyšel o úrazu el. proudem od těchto "zařízení"?
Protože kutilové vědí o nebezpečí a chovají se opatrně.
A jak jsem již nedávno v jiném vlákně napsal, elektrický proud spíše zabije odborníka-optimistu, který věří, že na "zelenožlutém" vodiči je potenciál země ...!
František Bernard:
Výše uvedený vařič jsem zakoupil v Istanbulu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana