Preco sa netoci motor na pohone acer life?
denis kiripolsky:
ok. takze z toho mi vychadza nasledovny postup:
1) skusit pripojit priamo motor na 220 (stred motorovej svorkovnice N, kraje L - pravy, lavy chod)
2) kondenzator
3) fotobunky
4) spinacie rele na motor
ci?
Oldřich Morávek:
Z toho mi vychází následující scénáře:
- motor se vám roztočí, ale nebudete vědět proč se před tím netočil
- motor se vám roztočí, ale protože ho pošlete proti dorazům, tak něco odejde
- motor se vám neroztočí a vyrazíte si hlavní jistič
- motor se vám neroztočí a odpálíte si část pohonu (vinutí motoru, kondenzátor, elektriniku ... )
- motor se vám neroztočí, zato si pečlivě šáhnete na 230V
zkuste buď pořádně měřit (máte li na to vybavení a vědomosti), nebo si na to pozvěte odborníka.
Bude to rychlejší, bezpečnější a levnější.
Pamatujte, že nejdražší jsou fušeři!
denis kiripolsky:
dakujem za konstruktivne odpovede. mam za to, ze diskusne forum je primarne urcene na diskusiu, i ked niekto (pan moravek) ho skor asi pouziva na ine narcisticke ucely... takze pan moravek na vase moudra:
- ak priveden n a motor sa mi roztoci, je jasne, ze tento potencial sa nikede oficialnou cestou stratil (preruseny drat, zly kontakt rele, preruseny plosak...)
- dorazy (fotobunky) su len "vypinace". nema co odist
- ak vyrazim hlavny istic, tak som vyrazil ochranu (na to tam ten istic je) a je jasne, ze nico islo do skratu (resp. nad limit povoleneho odberu)
- odpalit bipolarny kondenzator stiredavym prudom asi dost dobre nejde ani nadimenzovane vinutie motora. pokial viem, v motore ziadna elektronika nie je...)
- na 230 si teda nesahnem. zapojenie je totiz pen
inak dakujem vsetkym ostatnym za odpovede. mozno to tak vyznelo, ale nie som murar...
Oldřich Morávek:
Milý pane Kripolský, z vašich dotazů je cítit, že se v elektrice moc neorientujete a oprava pohonu nepatří k banalitám pro začátečníky.
Pokud nemáte dostatečné vědomosti z tohoto oboru, tak skutečně můžete být nebezpečný zařízení sobě i ostatním. Nic ve zlém, ale je to tak.
Sám bych k takové opravě přistupoval jen velmi opatrně, ale spíš bych si na to rovnou pozval některého z pohonářů.
Když nic jiného, tak než budete experimentovat se silařinou, patří se nejdřív zkontrolovat ovládací a bezpečnostní okruhy.
Metoda pokus/omyl je ta nejhorší, kterou můžete použít.
denis kiripolsky:
pri oprave hociakeho zariadenie ide predsa o skusanie, teda v podstate pokus omyl.
myslel som, ze by mi tu snad niekto so skusenosti poradil.
na radu zavolaj si pohonare nepotrebujem forum...:(((((
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana