Preco sa netoci motor na pohone acer life?
Jiří Schwarz:
Citace: Oldřich Morávek 23.07.2012, 12:39
....
Pamatujte, že nejdražší jsou fušeři!
Mám podobnou zkušenost - mezi nejdražší patří zákroky samozvaných pseudoodborník ů, co to slíbí nejlevněji...
Ižák Ctibor:
Nechce sa mi študovať celý tento portlá, ale nedávno som mal prípad , že brána síce otvorila, avšak na povel zatváranie sa len trepala. Zistil som, že uhol otvárania bol tak špatný , že po čiastočnom vydratí črepov,tlačil úplne rovnobežne z bránou a preto pohon sa nevedel rozbehnúť. Stačilo trochu bráne pomôcť, a zavrela. po úprave uchytenia zatváracieho mechanizmu sa problém odstránil. Podotýkam, že brána pred tým fungovala asi 10 rokov bez problémov. (Berte to len ako jednu z možnej alternatívy. )
Niekedy sú to úplne iné , a nie elektrické závady.
Petr M:
Jenom doplním p. Schwarze.
Klasická ukázka metody pokus-omyl amatéra je zapojení varné desky na 3x400V místo 2x230V. Tam je jeden pokus za pětimístnou sumu... >:D Práce odborníka, i kdyby to dva tisíce byly, je rychlejší a levnější.
Oldřich Morávek:
jen pro úplnost - zapoměl jsem uvést, že výrok o fušerech mám od kolegy Hájka.
No a doufám, že po příspěvcích kolegů bude jasné, že aplikovat obrácený postup který uvedl Petr M je hazard a čiré zoufalství.
Jiří Mudra:
Na vjedu do areálu mého zaměstnavatele máme posuvnou bránu, kde jsme již několikráte řešili nefunkční pohon. Jedná se o laciný typ pro malé brány. Problém nebyl v nejedoucím motoru, ale v kolíku, který funguje jako unašeč hnacího ozubeného kola (při přetížení se ustřihne a zamezí se tak velkým škodám). Uvádím to zde jako jednu z možností, ač tomu neodpovídají hodnoty naměřené na motoru.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana