Preco sa netoci motor na pohone acer life?

<< < (4/4)

Jiří Schwarz:
Citace: Oldřich Morávek  23.07.2012, 12:39

....
Pamatujte, že nejdražší jsou fušeři!

Mám podobnou zkušenost - mezi nejdražší patří zákroky samozvaných pseudoodborník ů, co to slíbí nejlevněji...

Ižák Ctibor:
Nechce sa mi študovať celý tento portlá,  ale nedávno som mal prípad ,  že brána síce otvorila, avšak na povel zatváranie sa len trepala.  Zistil som, že uhol otvárania bol tak špatný ,  že po čiastočnom vydratí črepov,tlačil úplne rovnobežne z bránou a preto pohon sa nevedel rozbehnúť. Stačilo trochu bráne pomôcť,  a zavrela. po úprave uchytenia zatváracieho mechanizmu sa problém odstránil. Podotýkam, že brána pred tým fungovala asi 10 rokov bez problémov.  (Berte to len ako jednu z možnej  alternatívy. )
Niekedy sú  to úplne iné ,  a nie elektrické závady.

Petr M:
Jenom doplním p. Schwarze.

Klasická ukázka metody pokus-omyl amatéra je zapojení varné desky na 3x400V místo 2x230V. Tam je jeden pokus za pětimístnou sumu...  >:D Práce odborníka, i kdyby to dva tisíce byly, je rychlejší a levnější.

Oldřich Morávek:
jen pro úplnost - zapoměl jsem uvést, že výrok o fušerech mám od kolegy Hájka.

No a doufám, že po příspěvcích kolegů bude jasné, že aplikovat obrácený postup který uvedl Petr M je hazard a čiré zoufalství.

Jiří Mudra:
Na vjedu do areálu mého zaměstnavatele máme posuvnou bránu, kde jsme již několikráte řešili nefunkční pohon. Jedná se o laciný typ pro malé brány. Problém nebyl v nejedoucím motoru, ale v kolíku, který funguje jako unašeč hnacího ozubeného kola (při přetížení se ustřihne a zamezí se tak velkým škodám). Uvádím to zde jako jednu z možností, ač tomu neodpovídají hodnoty naměřené na motoru.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana