Proč je u spotřebiče se sítovou vidlicí doporučováno jištění 20A?

<< < (2/4) > >>

Daniel Hudzík:
Nebola ku zvaracke pribalena redukcia zo zasuvky 32A(1+N+PE)?

Daniel Hudzík:
Citace: Jaroslav Borovec  22.07.2012, 21:07

Proč je u spotřebiče se sítovou vidlicí doporučováno jištění 20A?

Pokud jistíme zásuvkové obvody na 16A, kam připojí spotřebitel tuto svářečku?
Ať je to jakkoliv vzbuzuje to ve spotřebitelích potřebu vyměnit stávající 16 jistič za 20A.
Uniká mi něco?

Preco? Jednoducho.. isteniu 16A vyhovuju zvaracky do cca 120A. Ku vykonnejsim (ako napriklad tato) sa dodava redukcia na pripojenie do priemyselnej 230V zasuvky. A ked tam nie je, nie je to moj problem. Zvaracka mi pobezi do cca 120A, potom mi zacne vyhadzovat istic... kolego, obcas nechapem Vase vlakna...

Jiří Zourek:
Mám ten samý invertor, akorát do 150A, který má předepsané jištění 16A. I při těch 150A to jistič 16A/B udrží. Výrobce udělal chybu a předepsal jištění 20A, ale už si neuvědomil, že nebude stačit vidlice, která má Imax. 16A. No není to úplně to pravé ořechové, ale jak již bylo napsáno prostě mu to bude vařit do nějakého proudu X a potom mu to spadne. A to, že je zde spousta "zlepšovatelů",  kteří si s tím poradí pouhou výměnou jističe je věc jiná.

Václav 3:
Jistič 16A krátkodobě snese proud 21 až 22A, což pro provoz této svářečky, která nikdy neběží na plný výkon v trvale, musí stačit. Jistič by měl mít charakteristik u C, pak by neměl padat ani při zapálení oblouku na nejvyšší proud.

Výrobce by měl upravit návod tak, aby byl v souladu s požadavky normy - t.j. jištění 16A zásuvek jističem max. 16A a uvést hodnotu 20A jako proud maximální odebíraný.

P.S. Obecně se mě již dlouho nelíbí trend vyrábět spotřebiče tak velkého příkonu s jednofázovým napájením. Přináší to spoustu problémů oproti jediné výhodě - jednoduchosti připojení, protože jednofázová zásuvka je skoro všude.

Lukáš Matějka:
Podobná svářečka s max proudem 150A jede na 16A jistič bez omezení a 10A (starý černý) vyhodí až při delším svařování vyšším proudem...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana