Proč je u spotřebiče se sítovou vidlicí doporučováno jištění 20A?
Milan Hudec:
U těchto spotřebičů bývá prvotním problémem prodlužovací kabel, na 50m 1,5 to spíše než svařuje lepí, či se u lepších typů blokne úplně.
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 23.07.2012, 09:06
U těchto spotřebičů bývá prvotním problémem prodlužovací kabel, na 50m 1,5 to spíše než svařuje lepí, či se u lepších typů blokne úplně.
A u levnějších typů to dokáže zařízení poškodit!
Seriozní prodejci doporučují kabel, který se ale "nedá koupit hotový", pro 50m 3x4mm2, takže se to řešit pokud je tam 3f přípojka nějakým kabel 5x4 ukončeným zásuvkovou skříňkou se zásuvkami na 230V i na 3x 230/400V
Václav Pešek:
to bude blud, skutečnost bude taková, že jištění bude 16A/C-D - které obyvkle jednofázové svářecí stroje vyžadují, přičemž maximální odběr po určitou krátkou dobu náběhu, bude max 20A...
mám malé CO, kde je uveden maximální krátkodobý odběr 19A.... a jištění opět 16A - C...
nicméně jsem kvůli němu musel měnit hlavní 25B za 25C páč mi na plný výkon lítal hlavní.
vzhledem k tomu, že jde o slušnou svářečku slušného výrobce, bude zdrojem nedorozumění mezi technikem a nějakou kancelářskou blondýnou, co dostala za úkol to přepsat.
Milan Hudec:
Citace: Václav Pešek 23.07.2012, 18:24
nicméně jsem kvůli němu musel měnit hlavní 25B za 25C páč mi na plný výkon lítal hlavní.
Já jsem obdobný problém vyřešil "povinným" kouskem vhodně dimenzované prodl.
Václav Pešek:
pak to ale hůř (o dost) vaří.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana