Kde sehnat 2 polovy vypinac na kabel?

<< < (4/5) > >>

Václav 3:
Citace: Petr Doležal  27.07.2012, 11:54

To považuji za klamání. Nebo mám nakupovat se šroubovákem a prozvánečkou v ruce?

Já to tak dělám, občas požádám, zda si to mohu rozebrat. 

A své stálé dodavatele si vychovávám. Před časem mi jeden ve svém sortimentu cosi nahradil jiným levnějším, ale mizerným provedením, tak jsem tam chvíli nadával, sdělil jim, že mě úspora pár korun nezajímá, protože nemám rád reklamace a zbytečnou práci a že se poohlédnu jinde. Už zase mají to provedení, které odebírám.  ;)

Jiří Schwarz:
Pořád mi něco uniká - proč je takový problém vypínat spotřebič přerušením jednoho pracovního vodiče, když to tak dělají skoro všichni?

Jan Alin:
Citace: Jiří Schwarz  28.07.2012, 15:36

Pořád mi něco uniká - proč je takový problém vypínat spotřebič přerušením jednoho pracovního vodiče, když to tak dělají skoro všichni?

Problém to není, jako spousta věcí, třeba na přechod skoro všichni lezou aniž by se rozhlédli protože jsou přesvědčeni že mají přednost a tak se jim nemůže nic stát. Jen to není rozumné. Vypínat dvoupólově a rozhlížet se je ta rozumnější varianta z obou možných.  ;) :D

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Alin  29.07.2012, 09:08

... Vypínat dvoupólově a rozhlížet se je ta rozumnější varianta z obou možných.  ;) :D

Dobrá.
Ale já jsem "technik",  ne "lidový vypravěč".

Pojďmě hledat co přináší za nebezpečí, když dobře udělaný spotřebič třídy I budu vypínat jednopólově. Já tam problém nevidím.
Pojďme zkusit najít jaké konkrétní nebezpečí přináší, když je "správně udělaný" spotřebič třídy II vypínán jednopólově. Já tam konkrétní nebezpečí nevidím.

A pokud jde o zákroky na hranici "servisu",  např. výměnu žárovky u svítidla, je podle mě nejrozumnější celý spotřebič odpojit vytažením vidlice. Spousta seriozních výrobců to přímo nebo nepřímo píše v návodu.

Ano, můžeme vymýšlet takové kombinace jako že při čištění akvária spadne osvětlení do vody a když bude vypnuté dvoupólově, bude to v pohodě, při jednopólovém vypnutí je to 50/50%. Ale to je úplně špatně ,  to osvětlení musí být udělané tak, aby tam nespadlo nebo musí mít krytí aby se nic nestalo i když tam spadne zapnuté!

Jan Alin:
Citace: Jiří Schwarz  29.07.2012, 09:57

Dobrá.
Ale já jsem "technik",  ne "lidový vypravěč".

Pojďmě hledat co přináší za nebezpečí, když dobře udělaný spotřebič třídy I budu vypínat jednopólově. Já tam problém nevidím.
Pojďme zkusit najít jaké konkrétní nebezpečí přináší, když je "správně udělaný" spotřebič třídy II vypínán jednopólově. Já tam konkrétní nebezpečí nevidím.

Já souhlasím. Už dávno tvrdím že vzdělání je nejlepší způsob ochrany před úrazem. Pro člověka, který dával na základní škole pozor, by jednopólově vypínaný spotřebič I nebo II třídy neměl přinášet nebezpečí. Bohužel, doba je jiná. Lidé jsou schopni se soudit kvůli čemukoli a výrobci potřebují prodávat, tak dávají do výrobků "kurvítka",  která jsou mnohdy závislá na době, kdy je v obvodu přítomna fáze (např.různé filtry, které mají za úkol po určité době vyhořet a vzít něco sebou do hrobu).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana