Vyplatí se vyhřívat si chodník?

<< < (4/7) > >>

lock:
Citace: Khun Václav  14.07.2012, 14:46

Vyhřívání chodníků.... osobně si o tom myslím že je to, jak už psali kolegové výše, naprosto zbytečné pokud to nemá závažný důvod...

Já zase nechápu, proč by všechno muselo mít nějaký závažný důvod. To bych mohl dětem zrušit PC, protože na něm jen hrajou hry, televizi, protože koukaj jen na kraviny a to že jim chutná sladké, není závažným důvodem k tomu, abych jim občas něco koupil.
Chci tí  říct, že někdy člověk udělá něco, jen protože to chce a je ochoten si za to připlatit. To že na to zrovna zdejší diskutující nejsou ochotni platit, je pouze jejich volba. Jiným lidem to příjde rozumné, ba dokonce potřebné. Jaké je k tomu vedou důvody nám může být jedno, pokud si to všechno jsou ochotni zaplatit. Někdo své peníze utrácí za cigarety, alkohol a dortíky, jiný za smysluplnější koníčky, nebo třeba za faktury dodavateli elektřiny.

Souhlasím s příspěvkem kolegy Červeného. Taky nechápu co se zde vlastně řeší a proč. Buď to z nějakého důvodu (je jedno o jaký jde důvod) chci, nebo nechci. Mám na to, nebo nemám. Tím to hasne.

Khun Václav:
To Milan Hudec:
 (poklona)  za vysvětlení, jste velice laskavý člověk, ale já to chápu, má reakce byla spíše řečnická otázka nad zbytečností a nesmyslností. :) Tak se na to dívám já.

Honza Krepl:
Z ekonomického hlediska to máme lopata (300),  metla (230) a dejme tomu 50 kilo soli (360),  k tomu dejme tomu 90 hodin za zimu(13500) podtrženo sečteno 14390,-

Na straně druhé topná rohož, regulace, kabeláž, jištění a realizace (cca 60 000),  nějaká ta spotřeba (cca 9 kw při 2 hodinách denně nám vyhodí 1620 kwh tudíž od oka něco přes 2800) podtrženo sečteno 62800,-

Z mýho pohledu to vidim tak že dokud na tom budu finančně tak jak na tom sem tak upřednostnim lopatu a sůl, až si narazim naftařovu dceru tak si pořídim vyhřívání a nebudu muset blbnout se smetákem na mrazu :-)

Jiří Mudra:
Pokud bych si tu otázku měl vzít osobně, pak nevyplatí. Radši v zimě vylezu ven a trochu si zalopatím - jsem mlád a zdráv, odhazovací pohyb mi nijak neškodí, naopak je to taky druh odpočinku...
Na peníze to nepřepočítávám, počítám tak, že když neodházím, tak autem nevyjedu :-)

Petr M:
U mě je to nesmyslná investice. V zimě napadl sníh jenom jednou, 3cm. Než jsem se dostal do obchodu pro hrablo, tak to roztálo a hrablo jsem ještě nepoužil. Takže netuším, jak bych sám sobě zdůvodnil takovou investici...  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana