Může jiskření v zasuvce způsobit zbytkový proud?

<< < (2/6) > >>

Václav 3:
Tazatel píše, že má instalaci téměř novou a šrouby dotažené, takže mu asi vadí pouze jiskření na samotných kontaktech. 

Milan Hudec:
Citace: Václav 3  05.07.2012, 08:29

Tazatel píše, že má instalaci téměř novou a šrouby dotažené, takže mu asi vadí pouze jiskření na samotných kontaktech. 

Pokud se žehlička při vytahování zvedne nad hlavu, tak aby šnůra byla napnutá, její  přebytečný proud sjede do zásuvky a jiskření se omezí, problém nastává při dlouhém přívodu žehličky, to je pak práce pro dva s ohledem na maximální rozpětí paží jednoho člověka.

Václav 3:
Tak nevím, zda si děláte legraci ze mě nebo z původního tazatele. Ten se slušně zeptal, tak si myslím, že si zaslouží normální odpověď. váš humor pochopím já elektrikář, laik možná ne. Já osobně mám raději lidi, co se zeptají dřív, než něco začnou rozebírat a ničit. To, že používá nevhodné formulace, které někde odposlechl, to jen svědčí o tom jaké mýty kolují mezi lidmi a jak se pletou dohromady hrách a hrušky. Ani se nedivím, že lidi mnoho problémů nechápou. Když byly moje děti ve věku základoškolské fyziky, tak jsem v každé učebnici, kterou jsem otevřel, našel nějakou věcnou chybu - o pravopisných raději nemluvím. Když k tomu připočítám, že mnozí učitelé také nejsou zrovna silní v kramflecích a umí s bídou to co mají v učebnici, tak ani žák, který dává pozor, nebude mít zrovna oslnivé znalosti.

Milan Hudec:
Z vás bych si legraci nedovolil dělat, vzhledem k Vašim znalostem bych se zrovna s Vámi hádat nechtěl.
Co se týká jiskření v zásuvce, jsem za, že každý to již ví od malička (když něco vytáhnu za šnůru, tak je jiskřička).

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  05.07.2012, 09:09

Co se týká jiskření v zásuvce, jsem za, že každý to již ví od malička (když něco vytáhnu za šnůru, tak je jiskřička).

To bych netvrdil.
Spousta lidí mě oslovuje právě s problémem jiskření v zásuvce při odpojování nebo zapojování el. spotřebiče. Já jim pak vysvětluji, že zařízení připojované nebo odpojované zařízení, které je ve stavu schopném okamžitého odběru vydráždí zatím klidné napětí v zásuvce k tečení proudu a tento pak vlivem nedokonalého spoje, jenž chvilkově vzniká manipulací s vidlicí spotřebiče, vytáhne malinkatý el. oblouk který se pak jeví jako zajiskření. Přesvědčím zákazníka, že jde vlastně o normální fyzikální jev a že je vše v pořádku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana