Může jiskření v zasuvce způsobit zbytkový proud?
Milan Hudec:
Mě se Pavle ptají taky, spíše mě napadá otázka, zda na to přišli až teď, nebo jim to dříve nevadilo, zdá se mě, že lidé jsou jakoby čím dál víc "křehčejší", a čemu se dříve říkal plamínek, je dnes požár :)
Pavel Horský:
Pravděpodobně nesleduješ večerní hororové zprávy na Nově a Primě a nevidíš pulty v prodejnách tabáku, které se prohýbají pod vahou desítek přiblblých plátků jako je údajně nejčtenější Blesk.
Pak by si se křehkosti a narůstajícího strachu z každého prdu nedivil. Lidé dnes v médiích nevidí nic, co by je hodilo do pohody. Vraždy, útrapy, násilý, havárky, zmařené lidské životy na milion způsobů....... ...
Srach se jim nalévá do hlav obrovskými trychtýři. Následky pak vidíš.
Vojtěch Běhunčík:
Jistě. Přívodní šňůra má kromě jiného také kapacitu (= je to kondenzátor).
Po vypnutí zůstává na kondenzátoru elektrický náboj až 325 V.
Při pomalém odpínání kontaktů (např. ručního vypínače, odpojovače) může dojít k pozorovatelném u jiskření.
Jiří Kubík:
Citace: Pavel Horský 05.07.2012, 10:15
Pravděpodobně nesleduješ večerní hororové zprávy na Nově a Primě a nevidíš pulty v prodejnách tabáku, které se prohýbají pod vahou desítek přiblblých plátků jako je údajně nejčtenější Blesk.
Pak by si se křehkosti a narůstajícího strachu z každého prdu nedivil. Lidé dnes v médiích nevidí nic, co by je hodilo do pohody. Vraždy, útrapy, násilý, havárky, zmařené lidské životy na milion způsobů....... ...
Srach se jim nalévá do hlav obrovskými trychtýři. Následky pak vidíš.
Televize umí i lidi uklidnit. Před dvěma dny redaktorka na Nově sdělila národu, že za bouře se
lidé jedoucí v autě nemusí blesku obávat, jelikož je od země izolováno pneumatikami.
Chudák Faraday se v hrobě musel otáčet i se svou klecí.
;D
Milan Hudec:
Nejsem si jist, zda může být Faraklec v pohybu, a případně v jak rychlém, aby byla stále Faraklecí (no)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana