Jaký typ elektroměrového rozvaděče na přípojku mého pozemku?

<< < (4/5) > >>

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  04.07.2012, 21:17

Výchozí revizi bez projektu vám nikdo v ČR  neudělá.

Milane, ty jsi ale veselá kopa  :D :D :D :D :D :D (dance)

Deny_eF:
 (poklona)  a zasílám mou vlastní zkušenost....Ř ešil jsem podobnou věc v roce 2007. Vykopal jsem si rýhu na kabel od odbočné skříně ČEZu, kabel natáhl dle normy a zahrabal. Revizák mi řekl jaké skříň musí mít rozměry a vyvedl mě z bludu, že musí být tovární výroby. Zvažoval jsem vlastní výrobu dvířek s rámem, ale nakonec jsem našel v místním obchodě s instalatérským materiálem za cca 600 Kč hotové, pěkné a v komaxitu, byť k plynoměru. Sloupek jsem vyzdil z cihel, udělal v něm výklenek, do něj namontoval plastovou elektroměrnou desku, zazdil dvířka s rámem. Vše omítnul - vevnitř natáhl - výklenek je z Ytongu, aby se to líp dělalo. Desku jsem osadil příslušnými prvky, zapojil a připravil na montáž elektroměru. Ze dvířek jsem strhnul samolepku výrobce s označením, že je to na plyn a nalepil samolepku označující elektrické zařízení. Revizák to po mě prohlédl, přijeli z ČEZu, osadili elektroměr a bylo hotovo. Projekt se dělal až dodatečně a to jen kvůli stavebnímu úřadu.

Pavel Horský:
Citace: Deny_eF  07.07.2012, 11:22

(poklona)  a zasílám mou vlastní zkušenost....Ř ešil jsem podobnou věc v roce 2007. Vykopal jsem si rýhu na kabel od odbočné skříně ČEZu, kabel natáhl dle normy a zahrabal. Revizák mi řekl jaké skříň musí mít rozměry a vyvedl mě z bludu, že musí být tovární výroby. Zvažoval jsem vlastní výrobu dvířek s rámem, ale nakonec jsem našel v místním obchodě s instalatérským materiálem za cca 600 Kč hotové, pěkné a v komaxitu, byť k plynoměru. Sloupek jsem vyzdil z cihel, udělal v něm výklenek, do něj namontoval plastovou elektroměrnou desku, zazdil dvířka s rámem. Vše omítnul - vevnitř natáhl - výklenek je z Ytongu, aby se to líp dělalo. Desku jsem osadil příslušnými prvky, zapojil a připravil na montáž elektroměru. Ze dvířek jsem strhnul samolepku výrobce s označením, že je to na plyn a nalepil samolepku označující elektrické zařízení. Revizák to po mě prohlédl, přijeli z ČEZu, osadili elektroměr a bylo hotovo. Projekt se dělal až dodatečně a to jen kvůli stavebnímu úřadu.

To, že vám revizák potvrdil přihlášku a pracovník energetiky osadil elektroměr ovšem neznamená, že je vše jak má být. Např. u PRE byste měl obrovskou smůlu. Pokud neosadíte certifikovaný elektroměrový rozvaděč a nebo rozvaděč, který není PRE schválený, máte problém.
To co popisujete je o značné benevolenci dvou lidí, kteří defacto protipředpisov ě rozhodli o tom, že je vše v pořádku. Věřte tomu, že by pánové měli docela problém a před případnou uměle vyvolanou kontrolou kontrolního orgánu by měli opravdu nemalé potíže.
Dokud se bude přehlížet šlendrián, bude to v této republice špatné. Maličkostmi to začíná a zlodějnou vládní mafie to končí.

Bubu:
Šlendrián vzniká v tom, že se vymýšlí nesmyslné a zbytečné příkazy a zákazy, tam kde to není nutné. Je to jen o tom, že si určití lidé postaví svou "trafiku" na vymáhání nesmyslů a jiní za stejné nesmysly kasírují tučné zisky. To, že si někdo doma vyrobí rozvaděč, neznamená vždy, že je nekvalitní či odporuje normám a naopak to, že rozvaděč vyrobí certifikovaná, autorizovaná firma není vždy zárukou kvality a souladu s normou. Uvědomte si, že ISO apod. jsou jen šaškárny a naše slavná banánová republika je papežtější než papež!
p.s.: nevím, co si vymýšlí trafikanti v PRE, ale uveďte mi normu či jiný všeobecně závazný dokument, podle kterého si nesmím vyrobit rozvaděč svépomocí...

rozvaděčik:
Citace: Bubu  08.07.2012, 01:20

..,  ale uveďte mi normu či jiný všeobecně závazný dokument, podle kterého si nesmím vyrobit rozvaděč svépomocí...

Klidně si ho vyrobte. Ale při uvedení na trh musíte dle zákona splnit určité podmínky. Jestli je neznáte, neznamená to, že je nemusíte dodržovat. Předpokládám že příjde doba, kdy přijde nějaký impuls a začne se po tomto velmi šlapat a pak se máme všichni na co těšit. Někdo více a někdo méně.

Projděte si starší diskuse na toto téma. Už to zde bylo probráno nesčetněkrát. Včetně odkazů na zákony a normy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana